Coreea de Sud este dispusă să ajute România cu investiții în industria de apărare sau pentru construcţia de noi centrale nucleare

Şefii Guvernelor României şi Coreei de Sud au convenit miercuri, la Bucureşti, asupra consolidării relaţiilor în domenii precum investiţiile, industria, inclusiv cea de apărare sau securitatea cibernetică. Partea coreeană şi-a exprimat disponibilitatea de a contribui la construcţia noilor reactoare 3 şi 4 de la Centrala nucleară de la Cernavodă, precum şi la dezvoltarea reactoarelor modulare mici, relatează RadioRomânia.

Premierii Nicolae Ciucă şi Han Duck-soo au discutat astăzi, la Palatul Victoria, despre relansarea şi consolidarea cooperării bilaterale prin noi proiecte, atât în plan politic, cât şi economic. A fost prezentată în acest context poziţia geostrategică a României, premierul Nicolae Ciucă explicând că aceasta dispune de una dintre cele mai dinamice şi competitive economii din Uniunea Europeană, oferind totodată resurse, dar şi posibilităţi multiple pentru investiţii.

”Am reiterat susţinerea pentru creşterea investiţiilor sud-coreene de tip "greenfield". Îmi exprim speranţa că inclusiv graţie convorbirilor la nivel înalt să vedem în România noi investiţii sud-coreene. Practic, am discutat de posibilitatea de a investi în domeniile energiei verzi, al tehnologiilor digitale, în domeniul industriei alimentare, precum şi întărirea legăturilor la nivelul IMM-urilor, a declarat Nicolae Ciucă.

Han Duck-soo, şeful executivului de la Seul, a precizat, la rândul său, că Republica Coreea şi România au dezvoltat de la semnarea parteneriatului strategic în 2008 o relaţie reciproc avantajoasă, bazată pe valori comune.

Han Duck-soo: ”În primul rând în calitate de parteneri strategici /.../ cooperare în domeniile tranziţiei energetice şi a construcţiilor de infrastructură, pe baza încrederii reciproce dintre cele două ţări. În special am solicitat să ia în considerare posibilitatea ca firmele coreene să participe la reabilitarea centralelor nucleare din România şi la construcţia de noi centrale nucleare”.

Tot la Palatul Victoria a fost semnat şi un memorandum de înţelegere între administraţiile porturilor Constanţa şi Busan din Coreea de Sud, al cincilea cel mai tranzitat port din lume după tonaj şi cel mai mare din Asia de Asia de Nord-Est din punct de vedere al capacităţii de transbordare./rpatulea/ilapadat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel