Coreea de Sud, decizie privind numărul de militar la granița cu Nordul

Darius Muresan / 24 iul 2018 / 09:00

Ministerul sud-coreean al Apărării a anunţat marţi că intenţionează să reducă numărul de militari şi cantitatea de echipament de-a lungul zonei demilitarizate de la frontiera cu Coreea de Nord, relatează agenţia de ştiri Yonhap.

Ministerul a precizat într-un raport către o comisie parlamentară că intenţionează să reducă numărul de militari şi echipamentul ca un test preliminar, iar apoi va lua în considerare extinderea reducerii, pentru a materializa un acord de a "transforma zona demilitarizată într-o zonă de pace", încheiat la summitul intercoreean din aprilie.

"Pentru a realiza transformarea zonei demilitarizate într-o zonă de pace, precum se menţionează în declaraţia de la Panmunjom, ministerul lucrează la un plan pentru a extinde programul de retragere în etape după retragerea de trupe şi echipament din posturile din zona demilitarizată", a precizat ministerul.

De asemenea, cu titlu de încercare ministerul va încerca să demilitarizeze zona comună de securitate din satul armistiţiului.

În plus, acesta va face eforturi pentru impunerea planului de a desemna Linia Limitei de Nord, o graniţă maritimă de facto, drept "o mare a păcii" şi să stabilească o zonă comună de pescuit pentru pescarii din cele două Corei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy