Coreea de Sud, decizie privind numărul de militar la granița cu Nordul

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul sud-coreean al Apărării a anunţat marţi că intenţionează să reducă numărul de militari şi cantitatea de echipament de-a lungul zonei demilitarizate de la frontiera cu Coreea de Nord, relatează agenţia de ştiri Yonhap.

Ministerul a precizat într-un raport către o comisie parlamentară că intenţionează să reducă numărul de militari şi echipamentul ca un test preliminar, iar apoi va lua în considerare extinderea reducerii, pentru a materializa un acord de a "transforma zona demilitarizată într-o zonă de pace", încheiat la summitul intercoreean din aprilie.

"Pentru a realiza transformarea zonei demilitarizate într-o zonă de pace, precum se menţionează în declaraţia de la Panmunjom, ministerul lucrează la un plan pentru a extinde programul de retragere în etape după retragerea de trupe şi echipament din posturile din zona demilitarizată", a precizat ministerul.

De asemenea, cu titlu de încercare ministerul va încerca să demilitarizeze zona comună de securitate din satul armistiţiului.

În plus, acesta va face eforturi pentru impunerea planului de a desemna Linia Limitei de Nord, o graniţă maritimă de facto, drept "o mare a păcii" şi să stabilească o zonă comună de pescuit pentru pescarii din cele două Corei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel