Coreea de Sud, acord cu SUA privind amplasarea trupelor americane

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Trupe SUA, în Coreea de Sud
Trupe SUA, în Coreea de Sud

Statele Unite ale Americii și Coreea de sud au ajuns la un acord cu privire la costurile de amplasare a trupelor americane în Coreea.

Astfel, potrivit Reuters, SUA și Coreea de Sud au ajuns la un acord privind împărțirea costurilor de amplasare a trupelor SUA după ce acordul din 2014 a expirat anul trecut. Tratativele au fost dificile, începând din luna martie a anului trecut între cele două părți au fost purtate mai multe runde de negocieri care nu s-au finalizat însă cu succes.

Informația a fost confirmată de Departamentul de Stat al Statelor Unite. Un oficial de la Washington a precizat, potrivit sursei citate, că în urma acordului revizuit, Coreea de Sud va spori contribuția financiară la aproape un miliard de dolar. 

Acordul care a expirat anul trecut și care fusese semnat în 2014, obliga Coreea de Sud să plătească în fiecare an 848 de milioane de dolari pentru ca trupele americane să rămână în Coreea de Sud. 

În prezent aproximativ 28.500 de soldați americani se află pe teritoriul Coreei de Sud.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel