Coreea de Sud a testat un sistem antibalistic similar celui american THAAD

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense)
Sistemul american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense)

Coreea de Sud a efectuat cu succes un test de interceptare a unei rachete balistice, în care a folosit sistemul propriu L-SAM aflat în curs de dezvoltare, a anunțat marți dimineața agenția de presă Yonhap.

Potrivit oficialilor militari de la Seul, L-SAM va fi un element cheie al viitorului scut de apărare antirachetă - numit Apărarea Antiaeriană și Antirachetă a Coreii (KAMD) - conceput pentru a contracara amenințările din Coreea de Nord.

Racheta interceptoare L-SAM, sau racheta sol-aer cu rază lungă de acțiune, are ca scop doborârea rachetelor balistice la o altitudine mare, de 50-60 de kilometri, similar cu sistemul american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense).

Agenția de stat pentru Dezvoltarea Apărării (ADD) din Coreea de Sud intenționează să finalizeze dezvoltarea sistemului până în 2024, producția de serie fiind planificată să înceapă în 2026, iar implementarea din 2027.

Recentul test de succes cu L-SAM vine după testul reușit de zbor de la începutul lunii februarie, au declarat oficialii.

 

Coreea de Sud - Sisteme operaționale și sisteme planificate

 

În prezent, Coreea de Sud are operațional sistemul KM-SAM dezvoltat intern cu sprijinul tehnic al concernului rusesc Almaz-Antei, pentru apărare antiaeriană la altitudini maxime de 15-20 km. 

Lansator de rachete Patriot

În același timp, Seulul mai deține opt baterii de sisteme Patriot, pe care le-a achiziționat din surplusul Germaniei și le-a modernizat mai întâi la standardul PAC-3 (inițial era la standardul PAC-2), iar acum sunt actualizate la varianta PAC-3+ cu posibilitatea de a folosi rachete PAC-3 MSE

Pe teritoriul Coreei de Sud sunt desfăşurate şi baterii antirachetă americane THAAD, notează și Agerpres.

În perspectivă, „ultimul etaj” al apărării antirachetă sud-coreene urmează să fie alcătuit din rachete Standard SM-3, lansate de pe nave cu sistem Aegis, a sintetizat publicația poloneză Defense 24 informațiile despre sistemul actual antirachetă sud-coreean.

Demonstrația de forță sud-coreeană a venit în timp ce regimul Kim Jong-un din Coreea de Nord își intensifică amenințările nucleare și cu rachete, evidențiate de lansarea de vinerea trecută a unei rachete balistice intercontinentale Hwasong-17 în Marea de Est.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel