Coreea de Sud a primit încă o dronă RQ-4 Block 30 Global Hawk

Eduard Pascu / 20 apr 2020 / 15:37

Forțele aeriene din Republica Coreea (RoKAF) au primit a doua dronă de înaltă altitudine și cu rază lungă de acțiune, din cele patru comandate, RQ-4 Block 30 Global, transmite Janes.

Harry Harris, ambasadorul SUA în Coreea de Sud, a prezentat, pe 19 aprilie, o imagine în care se arată două Global Hawk în marcajele RoKAF, parcate într-un hangar într-o locație nedezvăluită. Ambasadorul a felicitat „echipele de cooperare de securitate SUA-RoK pentru livrarea Global Hawk, în această săptămână".

Harris nu a specificat numărul de UAV livrate, dar un oficial RoKAF a declarat că doar un UAV a fost înmânat recent.

Agenția de știri Yonhap a anunțat pe 9 aprilie, citând oficialii militari din Coreea de Sud că încă două RQ-4 Block 30 Global Hawk ar trebui să sosească în Coreea de Sud în aprilie. Prima dronă a fost livrată Coreei de Sud pe 23 decembrie 2019, la Baza aeriană Sacheon din sudul provinciei Gyeongsang.

Presa a anunțat că RoKAF își propune să înceapă operarea UAV-urilor până la sfârșitul anului 2020, adăugând că serviciul a înființat deja o escadrilă de recunoaștere responsabilă de aceste platforme.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat, în iulie 2019, o potențială vânzare militară străină în valoare de 950 de milioane de dolari pentru suport logistic și alte servicii pentru flota Global Hawk a RoKAF.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy