Coreea de Sud a primit încă o dronă RQ-4 Block 30 Global Hawk

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forțele aeriene din Republica Coreea (RoKAF) au primit a doua dronă de înaltă altitudine și cu rază lungă de acțiune, din cele patru comandate, RQ-4 Block 30 Global, transmite Janes.

Harry Harris, ambasadorul SUA în Coreea de Sud, a prezentat, pe 19 aprilie, o imagine în care se arată două Global Hawk în marcajele RoKAF, parcate într-un hangar într-o locație nedezvăluită. Ambasadorul a felicitat „echipele de cooperare de securitate SUA-RoK pentru livrarea Global Hawk, în această săptămână".

Harris nu a specificat numărul de UAV livrate, dar un oficial RoKAF a declarat că doar un UAV a fost înmânat recent.

Agenția de știri Yonhap a anunțat pe 9 aprilie, citând oficialii militari din Coreea de Sud că încă două RQ-4 Block 30 Global Hawk ar trebui să sosească în Coreea de Sud în aprilie. Prima dronă a fost livrată Coreei de Sud pe 23 decembrie 2019, la Baza aeriană Sacheon din sudul provinciei Gyeongsang.

Presa a anunțat că RoKAF își propune să înceapă operarea UAV-urilor până la sfârșitul anului 2020, adăugând că serviciul a înființat deja o escadrilă de recunoaștere responsabilă de aceste platforme.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat, în iulie 2019, o potențială vânzare militară străină în valoare de 950 de milioane de dolari pentru suport logistic și alte servicii pentru flota Global Hawk a RoKAF.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel