Coreea de Sud a finalizat implementarea sistemului de rachete KM-SAM Block-1

Eduard Pascu / 28 apr 2020 / 18:52

Administrația Programelor de Achiziții pentru Apărare (DAPA) din Coreea de Sud a anunțat, azi, că livrările către sisteme de rachete KM-SAM Block-1 (Cheongung Block 1) către Forța Aeriană a Republicii Coreea (RoKAF ) au fost finalizate, transmite Janes.

Într-un comunicat, DAPA a spus că unitățile finale ale sistemului autopropulsat, care are o autonomie maximă declarată de 40 km și - împreună cu varianta Block-2 - sunt destinate să înlocuiască sistemele MIM-23 HAWK, au fost predate în aprilie. Primul sistem a fost livrat către RoKAF, în 2015, și este înarmat cu opt rachete pe lansator.

Rachetele au 4,6 m lungime, pot atinge o altitudine între 15 și 20 de kilometri și zboară cu viteza de 4,5 Mach. Fiecare dintre ele costă aproximativ 1,2 milioane de dolari.

O baterie KM-SAM Block 1 constă în mod obișnuit dintr-un centru de comandă și control, un radar multifuncțional și patru lansatoare montate pe camioane 8×8 separate. Dezvoltarea sistemului a fost finalizată în 2011, iar producția de rachete Block-1 a început în 2013.

În iunie 2017, Coreea de Sud a anunțat începutul producției în serie a variantei Cheongung Block-2 pentru a combate mai bine amenințările tot mai mari ale rachetelor din Coreea de Nord. Varianta Block-2, a cărui livrare este în curs de desfășurare, este un interceptor de rachete hit-to-kill (HTK), proiectat să angajeze rachete balistice la o altitudine de aproximativ 20 km.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy