Coreea de Nord testează rachete și îl numește pe Bolton un ”fanatic belicos”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
consilierul naţional pentru securitate, John Bolton
consilierul naţional pentru securitate, John Bolton

John Bolton, consilierul prezidențial american pentru Securitate Națională, este un "fanatic belicos" care a concluzionat în mod eronat că recentele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord încalcă rezoluțiile ONU, a transmis luni Ministerul de Externe de la Phenian.

În comunicatul dat publicității de MAE nord-coreean, un oficial al regimului de la Phenian afirmă că renunțarea la testele cu rachete ar însemna renunțarea la dreptul de a se apăra, informează postul CNBC, citând agenția statală de știri KCNA, potrivit Mediafax.

Bolton lucrează mai mult la distrugerea păcii și securității, a adăugat oficialul. "Să ceri interzicerea oricărei lansări ce folosește tehnologie balistică, mai degrabă decât să vorbim despre raza de acțiune, este la fel cu a spune că ar trebui să renunțăm la suveranitatea noastră", a declarat oficialul nord-coreean.

 

Coreea de Nord: Bolton un fanatic belicos care îl influențează pe Trump

 

John Bolton este cunoscut în SUA drept "un fanatic belicos care șoptește război în urechea președintelui" Donald Trump, a completat reprezentantul MAE de la Phenian.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că arsenalul nuclear al țării sale este complet, așa că regimul de la Phenian nu va mai testa arme nucleare sau rachete balistice cu rază lungă de acțiune.
La începutul lunii mai, Phenianul a reluat testele balistice, ce fuseseră întrerupte după testarea unei rachete intercontinentale în noiembrie 2017.

Forţele nord-coreene au lansat două rachete ce au zburat 420 de kilometri, respectiv 270 de kilometri, înainte de a se prăbuși în mare, la est de Peninsula Coreea.

Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să lanseze rachete balistice, în caz contrar riscând noi sancţiuni.
John Bolton, consilierul pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, a declarat sâmbătă că testele cu rachete efectuate recent de Coreea de Nord reprezintă o încălcare a unei rezoluții a Consiliului de Securitate ONU.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel