Coreea de Nord, strategie după ce Trump a anulat summitul. Reacții pe mapamond

Cristina Alexandrescu |
Data actualizării: | Data publicării:
Coreea de Sud şi SUA, decizie privind exerciţiile militare comune
Coreea de Sud şi SUA, decizie privind exerciţiile militare comune

Coreea de Nord este în continuare deschisă dialogului cu Statele Unite.

Coreea de Nord este deschisă dialogului cu Statele Unite după ce preşedintele american, Donald Trump, a anulat summitul dintre cele două ţări.

'Reiterăm Statelor Unite hotărârea noastră de a ne aşeza faţă în faţă, în orice moment şi în orice mod ar fi, pentru a rezolva problema', a declarat Kim Kye Gwan, prim-viceministru de externe, într-un comunicat dat publicităţii de agenţia oficială KCNA.

Scrisoarea deschisă a lui Trump

Donald Trump a anunţat joi că i-a transmis o scrisoare deschisă liderului Coreei de Nord, Kim Jong Un, prin care îl înştiinţează că a decis să anuleze summitul lor prevăzut pentru 12 iunie în Singapore, invocând 'ostilitatea deschisă' manifestată în ultimele declaraţii ale regimului de la Phenian.

Şeful statului american a avertizat Coreea de Nord împotriva oricărui act 'iresponsabil', dând totodată asigurări că va continua campania de 'presiune maximă' asupra acestei ţări.

Reacții pe mapamond

'Recenta destindere în Peninsula Coreea a fost scump plătită şi procesul de reglementare politică rămâne în faţa unei rare şanse istorice', a comentat în faţa presei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Lu Kang. 'În circumstanţele prezente, sperăm că atât Coreea de Nord, cât şi Statele Unite vor menţine recentele progrese obţinute, vor face proba răbdării şi a bunăvoinţei, vor avansa în aceeaşi direcţie şi vor rămâne angajate în favoarea denuclearizării peninsulei', a declarat Li.

Premierul nipon Shinzo Abe a declarat vineri că Japonia 'susţine' decizia preşedintelui Donald Trump de a anula summitul prevăzut cu Kim Jong-Un. Abe, care se află într-o vizită în Rusia pentru un summit cu preşedintele Vladimir Putin, a declarat că ar urma să aibă o discuţie telefonică săptămâna viitoare cu Donald Trump, conform Kyodo. O comunicare directă între liderii american şi nord-coreean este necesară, a insistat Seulul vineri, potrivit Reuters.

În cadrul unei reuniuni cu consilierii săi pentru securitate, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a promis să continue eforturile pentru îmbunătăţirea legăturilor dintre cele două Corei, a relaţiilor între Washington şi Phenian şi denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel