Coreea de Nord spune că a dezvoltat o mască specială pentru COVID-19. Regimul nu a raportat niciun caz

Tudor Curtifan / 08 apr 2020 / 15:26

Agenţia nord-coreeană de ştiri (KCNA) a afirmat miercuri că cercetătorii din această ţară au reuşit să creeze un nou tip de măşti. Acestea sunt numite "măşti nano-antibiotice".

"Pe timpul stării de urgenţă provocate pandemia de COVID-19 răspândită în celelalte ţări, Institutul de Medicină condus de Ministerul Sănătăţii a dezvoltat măştile nano-antibiotice cu materiale proprii", au notat nord-coreenii.

"Noile măşti au fost dezvoltate cu specificaţii tehnologice recunoscute şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii", a spus Ri Jae Dok, un reprezentant nord-coreean, potrivit Mediafax care citează KCNA.

CNN scrie că nord coreenii mai susţin că măştile sunt tratate cu o soluţie bazată pe un antibiotic, care ajută la sterilizarea lor şi filtrează particulele.

Totuşi, asupra regimului de la Pyongyang, cel mai închis din lume, planează mari suspiciuni. La începutul lunii, aceeaşi KCNA a publicat o serie de fotografii dorind să arate că nord-coreenii poartă măşti de protecţie, însă acestea erau modificate într-un mod amator.

În contextul în care COVID-19 a lovit peste tot, inclusiv în Coreea de Sud unde au fost confirmate 10.384 de infecții și 200 de decese, vecina Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de COVID-19. Dar, subliniem, informațiile venite de la regimul condus de Kim Jong-Un trebuie privite cu suspiciune.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy