Coreea de Nord respinge acuzaţia că a răpit sud-coreeni deturnând un avion

Eduard Pascu |
Data publicării:

Coreea de Nord a respins acuzaţia că ar ţine cu forţa mai mulţi sud-coreeni în ţară după ce i-a răpit deturnând un avion în 1969, într-o scrisoare publicată luni de agenţia Naţiunilor Unite pentru drepturile omului şi citată de Yonhap.

În 1969, Coreea de Nord a deturnat un avion Korean Air care transporta 50 de persoane şi l-a redirecţionat către ţara comunistă. Dintre ei, 39 au fost trimişi înapoi în Sud două luni mai târziu, dar se crede că ceilalţi 11 sunt încă în Nord. Nordul a respins acuzaţia de răpire, susţinând că piloţii au dezertat în mod voluntar, transmite Agerpres.

Scrisoarea Coreii de Nord, datată 24 februarie, a venit ca răspuns la o scrisoare pe care Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a trimis-o Nordului la începutul lunii februarie, cerând Coreii de Nord să-i repatrieze pe sud-coreenii răpiţi.

În scrisoare, Nordul a respins acuzaţia, numind-o "extensie a comploturilor politice stereotipe josnice fabricate de forţele ostile menite să răstoarne sistemul RPDC folosind drepturile omului ca pretext" şi "fără a fi demne de luat în considerare". RPDC este acronimul pentru numele oficial al Nordului, Republica Populară Democrată Coreeană.

Nordul a mai declarat că agenţia ONU ar trebui să acorde atenţie locului în care se află cetăţenii săi pe care susţine că i-a răpit Sudul, inclusiv 12 angajaţi ai unui restaurant în China care au sosit în Coreea de Sud în 2016. Potrivit Sudului, angajaţii restaurantului au dezertat de bunăvoie. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel