Coreea de Nord reacționează la o posibilă desfășurare de rachete intermediare SUA în Sud

Tudor Curtifan / 14 aug 2019 / 14:43

Instalarea de rachete intermediare ale SUA în Coreea de Sud ar putea isca un "nou Război Rece", anunță Coreea de Nord.

Orice tentativă a Statelor Unite de a amplasa sisteme de rachete cu rază intermediară de acțiune pe teritoriul Coreei de Sud ar putea provoca un "nou Război Rece" și ar conduce la o intensificare a cursei înarmării din regiune, a transmis miercuri agenţia oficială de presă din Coreea de Nord (KCNA), potrivit Mediafax.

La începutul acestei luni, secretarul Apărării de la Washington, Mark Esper, a afirmat că este favorabil instalării de către SUA a unor sisteme de rachete cu rază medie de acţiune în ţări aliate din Asia, în contextul anulării Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).
"SUA au indicat că examinează în acest moment un plan privind instalarea de rachete terestre cu rază medie de acţiune în regiunea asiatică, iar Coreea de Sud a fost menționată ca un loc de amplasare", a se afirmă într-un editorial publicat de KCNA.

 

Rachete intermediare SUA, în Coreea de Sud? Nordul reacționează

 

"Este un act nechibzuit de escaladare a tensiunii din regiune, o acțiune care poate provoca un nou Război Rece și o nouă cursă a înarmării în regiunea Extremului Orient să instalezi un nou tip de armă ofensivă în Coreea de Sud", avertizează agenția nord-coreeană de presă.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a comunicat că nu au existat niciun fel de discuții privind amplasarea de rachete cu rază intermediară de acțiune pe teritoriul țării și a precizat că nici nu există planuri în acest sens.

Regimul de la Phenian a efectuat în ultimele săptămâni cinci teste militare, inclusiv cu rachete balistice cu rază scurtă de acțiune pentru a protesta față de prezența forțelor americane la sud de frontierele sale, dar și față de un exercițiu militar comun SUA-Coreea de Sud.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy