Urmărește emisiunea live



Coreea de Nord și Coreea de Sud pregătesc un nou summit

Vlad Manolache |
Data publicării:

Cele două Corei pregătesc un nou summit.

Cele două Corei vor avea săptămâna viitoare discuţii la nivel înalt în vederea pregătirii celui de-al treilea summit între preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, a anunţat joi Seulul, relatează AFP şi dpa. 

Ministerul Unificării sud-coreean nu a oferit nicio informaţie cu privire la locul unde va fi organizat noul summit, însă preşedintele Moon Jae-in a acceptat, la primul summit din aprilie, o invitaţie de a merge la Phenian în toamna acestui an.

Propunerea a venit de la Phenian

Cea de-a doua întâlnire între Moon Jae-in şi Kim Jong Un a avut loc în luna mai.

Într-un comunicat, ministerul a precizat că cele două părţi se vor întâlni luni în partea de nord a satului Panmunjom, în Zona demilitarizată (DMZ) care separă cele două Corei, pentru "a discuta despre pregătirea unui nou summit intercoreean".

Propunerea a venit din partea Coreei de Nord, a precizat ministerul, precizând că Phenianul a propus joi ca cele două părţi să se întâlnească pentru "a evalua progresele" după primul summit din aprilie care a deschis calea unei întâlniri istorice în iunie, la Singapore, între Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump.

Luni, delegaţia sud-coreeană va fi condusă de ministrul unificării Cho Myoung-gyon, care a mers luna trecută la Phenian pentru a participa la un meci de baschet amical între cele două Corei, potrivit ministerului.

"În cadrul viitoarelor discuţii la nivel înalt, cele două părţi vor discuta modalităţile de punere în aplicare a Declaraţiei de la Panmunjom şi organizarea cu succes a unui nou summit intercoreean", a afirmat ministerul într-un comunicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel