Coreea de Nord e aproape de un acord cu Rusia privind furnizarea de arme

Vladimir Putin și Kim Jong Un / Foto: Agerpres, Kremlin.ru
Vladimir Putin și Kim Jong Un / Foto: Agerpres, Kremlin.ru

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, este gata să încheie un acord cu dictatorul rus Vladimir Putin privind furnizarea de arme.

În prezent nu este clar ce va presupune acordul dintre Coreea de Nord și Rusia, dar este foarte probabil ca președintele rus să solicite muniții și arme din Coreea de Nord pentru a-l ajuta în războiul împotriva Ucrainei.

Phenianul poate oferi muniție, sisteme de rachete cu lansare multiplă (probabil de tip Grad) și rachete balistice cu rază scurtă de acțiune. Toate acestea vor ajuta Moscova să respingă contraofensiva Kievului, scrie FT.

Publicația notează că, în schimb, Moscova ar putea oferi cereale, petrol și tehnologie militară, precum și valută, drept plată.

În acest fel, Rusia ar putea fi de acord să ofere Coreei de Nord „tehnologii militare extrem de sensibile”, care pot crește amenințările din partea Coreei de Nord, la adresa vecinilor săi din regiune precum Coreea de Sud și Japonia.

„Axa Rusia-Coreea de Nord complică situația de securitate atât în ​​Ucraina, cât și în Peninsula Coreeană. Cooperarea dintre Rusia și Coreea de Nord ar putea depăși acordurile convenționale cu arme și ajutorul alimentar/energetic, eventual la tehnologii avansate pentru sateliți, submarine nucleare și rachete balistice”, afirmă publicația, care citează o serie de experți.

 

Kim se întâlnește cu delegația chineză înainte de călătoria în Rusia - Bloomberg

 

Liderul nord-coreean Kim Jong Un sa întâlnit cu o delegație chineză vineri, 8 septembrie, pentru a marca cea de-a 75-a aniversare de la întemeierea statului, în timp ce se pregătește să călătorească în Rusia săptămâna viitoare, scrie Bloomberg.

Delegația chineză a fost condusă de membrul Biroului Politic, vicepremierul Liu Guozhong.

Trimițându-l pe Liu, care lucrează în domeniul sănătății și politicii agricole, Beijingul încearcă să evite să fie văzut ca colaborând cu Phenianul în probleme de securitate și apărare,

Delegația condusă de Liu ar putea prezenta poziția lui Xi Jinping, înainte ca liderul nord-coreean să călătorească în Rusia pentru o întâlnire la Vladivostok cu Vladimir Putin.

***

Vicepreședintele SUA Kamala Harris a spus că întâlnirea așteptată dintre liderul nord-coreean Kim Jong-un și președintele rus Vladimir Putin pentru a oferi sprijin militar Moscovei în agresiunea sa împotriva Ucrainei ar fi o „mare greșeală”.

Reacția SUA a venit după ce în mass-media au apărut informații conform cărora liderul Kim Jong Un plănuiește să viziteze Rusia luna aceasta pentru a  se întâlni cu Putin și a discuta despre posibilitatea de a furniza Rusiei mai multe arme pentru războiul din Ucraina .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel