Coreea de Nord a tras mai multe proiectile neidentificate

S.I. Catalin |
Data publicării:

Coreea de Sud a anunţat că Phenianul a tras două "proiectile" neidentificate, o informaţie confirmată de Washington care a precizat că este vorba dispozitive cu rază scurtă de acţiune, relatează AFP.

,,Pot confirma că a fost cu rază scurtă de acţiune", a declarat pentru AFP un responsabil american, sub acoperirea anonimatului. El nu a precizat când a avut loc tirul.

Oficialul a reacţionat la anunţul făcut mai devreme de statul-major al armatelor sud-coreene, citat de agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, potrivit căruia Coreea de Nord a tras un "proiectil" neidentificat.

Între timp, Seulul a anunţat că al doilea proiectil a fost lansat.

Precizia legată de raza de acţiune este importantă, Donald Trump afirmând în trecut că dispozitive cu rază scurtă de acţiune nu vor afecta negocierile cu Phenianul.

,,Nu consider deloc că este o rupere a relaţiei de încredere. La un moment dat, ar putea interveni. Dar în acest stadiu, nu", a declarat el în mai după tiruri de rachete nord-coreene.

Preşedintele american, care speră să convingă Phenianul să renunţe la programul său nuclear, s-a întâlnit luna trecută cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru a treia oară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel