O rachetă din Coreea de Nord a trecut pentru prima dată linia de demarcație a peninsulei coreene. Sudul acuză o „invazie teritorială de facto”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Captură YouTube World's Tech Official #YouTube
Sursă foto: Captură YouTube World's Tech Official #YouTube

„Armata Republicii Coreea nu poate și nu va tolera niciodată o asemenea provocare din partea Coreei de Nord”, spune Seul.

Lansarea unei rachetei balistice nord-coreene care a trecut graniţa maritimă în litigiu şi a căzut în apropierea apelor sud-coreene constituie "de fapt o invazie teritorială", a declarat miercuri preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, relatează AFP.

Yoon "a subliniat că provocarea nord-coreeană este o invazie teritorială de facto de către o rachetă care a trecut linia de limită nordică pentru prima dată de la divizarea" peninsulei, se arată într-un comunicat al preşedinţiei.

Miercuri dimineață, Coreea de Nord a tras cel puțin 10 rachete de pe coastele de vest și de est ale țării sale, dintre care una a aterizat la mai puțin de 60 de km de coasta sud-coreeană, au declarat Forțele Armate sud-coreene. Racheta respectivă a trecut și granița maritimă a celor două țări, pentru prima dată în aproape 70 de ani, susține Seulul.

Armata sud-coreeana a anunţat că a lansat miercuri trei rachete aer-sol de precizie în răspuns la testul cu rachetă balistică nord-coreeană care a căzut în apropiere de apele sud-coreene, relatează AFP.

Rachetele au fost lansate în ape" în apropierea liniei de limită nordică, la o distanţă corespunzătoare zonei în care a lovit racheta nord-coreeana", a declarat armata într-un comunicat, adăugând că gestul arată că Seulul va răspunde "sever oricărei provocări".

"Această lansare de rachetă nord-coreeana este extrem de neobişnuită şi inacceptabilă, având în vedere că a căzut în apropierea apelor teritoriale sud-coreene la sud de linia de limită nordică, pentru prima dată" de când peninsula a fost divizată, a explicat Kang Shin-chul, director de operaţiuni în cadrul Statului Major interarme.

Coreea de Sud și SUA se vor coordona îndeaproape, vor reacționa strict și ferm, au declarat Forțele Armate Sud-coreene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel