Coreea de Nord a împuşcat un sud-coreean în apele ei teritoriale

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forţele nord-coreene au împuşcat mortal un pescar sud-coreean care a ajuns în apele teritoriale ale Phenianului, a anunţat Ministerul Apărării din Seul, calificând acest act ca "scandalos", relatează France Presse.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani se afla la bordul unei nave de pescuit care naviga în apropierea insulei Yeonpyeong de la graniţa de vest, a precizat ministerul într-un comunicat. După analiza informaţiilor, armata sud-coreeană "a confirmat" că Nordul "a împuşcat un cetăţean sud-coreean găsit în apele teritoriale ale Coreii de Nord şi i-a incinerat corpul", transmite Agerpres.

"Avertizăm solemn Coreea de Nord că toate responsabilităţile legate de acest incident îi revin", a adăugat armata. Nu este încă clar de ce acest pescar a ajuns în apă. Mass-media a relatat că încălţămintea sa a fost găsită la bordul navei de patrulare, sugerând că el ar fi vrut să fugă de sub escorta nord-coreeană.

În iulie, un transfug nord-coreean fugit în Sud în urmă cu trei ani s-a întors în ţara sa reuşind să traverseze ilegal "linia de demarcaţie" ce serveşte ca graniţă cu Coreea de Sud. Aceasta a determinat autorităţile nord-coreene să ordone închiderea oraşului Kaesong, situat la graniţă, de teama că el era purtător de coronavirus.

Comandantul forţelor americane în Coreea de Sud, Robert Abrams, a declarat că autorităţile nord-coreene au ordonat să fie împuşcaţi cei care încearcă să intre în ţară din China, pentru a preveni o epidemie de coronavirus. A fost creată o "zonă tampon" la graniţă, cu soldaţi ai forţelor speciale gata să tragă. Phenianul a susţinut până acum că nu a înregistrat niciun caz de COVID-19 pe teritoriul său.

Coreea de Nord şi-a închis graniţele la sfârşitul lunii ianuarie, când epidemia exploda în China, impunând restricţii drastice populaţiei sale, mai ales izolarea strictă a mii de persoane.

Citește și: Coreea de Nord a aruncat în aer biroul de legătură cu Sudul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel