Coreea de Nord a aruncat în aer biroul de legătură cu Sudul

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Coreea de Nord a distrus biroul de legătură cu Coreea de Sud din Kaesong, oraş situat în apropiere de frontiera dintre cele două ţări, a anunţat Ministerul Unificării sud-coreean, la câteva zile după ameninţări virulente din partea Phenianului, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Biroul de legătură intercoreean a fost inaugurat în septembrie 2018 pentru a facilita schimburile şi cooperarea între cele două state, într-un climat de reconciliere creat prin convorbirile dintre liderii celor două ţări. 

"Coreea de Nord a aruncat în aer sediul biroului de legătură de la Kaesong la ora locală 14:49" (06:49 GMT), a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului însărcinat cu relaţiile între cele două state coreene într-un comunicat difuzat online presei.

Coreea de Nord a proferat ameninţări la adresa Coreei de Sud în ultimele zile, ameninţând să distrugă biroul creat în 2018, după ce a avertizat că va riposta militar la recenta trimitere de pliante critice la adresa regimului de la Phenian de către activişti sud-coreeni, conform Reuters şi Yonhap.

Kim Yo-jong, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a avertizat sâmbătă că Coreea de Sud va fi martoră în curând "la scena tragică a distrugerii complete a biroului de legătură comun Nord-Sud, devenit inutil", conform Yonhap.

Phenianul a criticat Seulul pentru că nu împiedică transfugii să trimită pliante anti-Phenian cu ajutorul baloanelor de-a lungul frontierei ce separă cele două ţări.


 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel