Convoi rus distrus de ucraineni, inclusiv blindate rare AMN-590951. Un pluton de mercenari ruși a fost capturat (Video)

Blindate rusești distruse de ucraineni. Foto: Brigada 59 Motorizată via Mil.ua
Blindate rusești distruse de ucraineni. Foto: Brigada 59 Motorizată via Mil.ua

Ucrainenii au reușit să oprească în zona Donețkului o acțiune ofensivă rusă. Ocupantul a pierdut un tanc și mai multe blindate, inclusiv blindate AMN-590951, o raritate prin tehnica rusă. Totodată, un pluton de mercenari a fost capturat de șapte soldați ucraineni, imaginile fiind surprinse de o dronă.

Imaginile au fost publicate de Armata Ucrainei care a anunțat distrugerea convoiului rus format din mai multe blindate, dar și capturarea unui întreg pluton de mercenari ruși. Aceștia fac parte din compania PMC Storm, aflată în subordinea ministerului rus al Apărării.

La acțiune au luat parte militarii ucraineni din cadrul Brigăzii 59 Motorizată și 55 Artilerie.

Oprirea înaintării convoiului rus s-a datorat unei confruntări militare în care ucrainenii au beneficiat de avantajul câmpurilor minate și de sprijinul de artilerie. Sistemele Javelin au fost și ele utilizate în confruntare.

Potrivit publicației ucrainene Mil.ua, care citează Forțele Armate ale Ucrainei, ocupantul rus a pierdut cinci blindate, inclusiv un tanc. Au fost distruse două blindate BMD-2 șu două AMN-590951, tehnică folosită destul de rar de către Rusia. 

AMN-590951 e o dezvoltare recentă a industriei ruse. De remarcat că blindate AMN-590951 au mai fost capturate și în octombrie anul trecut în timpul luptelor din Herson.

Ulterior, au fost capturați de către șapte soldați ucraineni 22 de mercenari ruși. Unul din soldații ucraineni participanți la confruntare a precizat că aceștia fac parte din compania de mercenari PMC Storm. 

Întreaga acțiune a fost filmată, putând fi observat faptul cum mercenarii ruși depun armele și se predau. Potrivit ucrainenilor toți prizonierii capturați au beneficiat de tratament conform convențiilor internaționale.

 

Ce știm de compania de mercenari rusă PCM Storm

 

În Ucraina luptă mai multe companii private de mercenari ruși, deși de departe cea mai cunoscută este compania Wagner condusă de controversatul Evgheni Prigojin.

PMC Storm a fost înființată sub auspiciile Ministerului rus al Apărării în 2022 și, potrivit sursei citate, reprezintă o trambulină pentru prizonierii ruși recrutați din închisorile de pe teritoriul Federației și trimiși pe frontul din Ucraina.

Numiți și „batalioane penale” mercenarii PCM Storm sunt folosiți intens ca forță de infanteriei și unități de asalt. PCM Storm, la fel ca Wagner, a suferit pierderi mari, Ministerul Apărării al Rusiei implementând strategia de a copleși apărarea ucraineană prin numărul unităților de atac, indiferent de pierderi.

Mercenarii PCM Storm au fost luat parte intens și la luptele din Soledar, fiind prezenți preponderent în regiunea Donețk.

CITEȘTE ȘI: Wagner are concurență pe front. Trupe ale companiei militare private deținute de Gazprom au fost semnalate în Ucraina  

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel