Convoi militar SUA, atacat de milițiile siriene, aliate Armatei Turciei

Tudor Curtifan / 05 noi 2019 / 09:28

Un convoi militar american ar fi fost atacat de forțele siriene.

Convoiul militar ar fi fost atacat de forțe din Armata Siriană Liberă, aliați ai Armatei Turciei și opozanți ai regimului lui Bashar al-Assad. Informația a fost făcută publică de către Moscova. Amintim că trupele Rusiei s-au aflat în apropierea trupelor americane care efectuau o retragere din Siria. Potrivit agenției de presă TASS, Al Mayadeen și Jerusalem Post, atacul a avut loc duminică.

Ministerul Apărării din Rusia precizează că atacul asupra convoiului militar american a avut loc pe autostrada M4 în timp ce US Army se deplasa către frontiera cu Irakul. Atacul ar fi avut loc la șase kilometri de localitatea Tell Tamer, controlată de luptătorii pro-turci ai Armatei Siriene Libere.

Rușii spun că nu au existat victime în urma atacului.

De partea cealaltă, până în prezent, Statele Unite ale Americii nu au confirmat informația, dar nici nu au negat-o.

Amintim că Statele Unite au anunțat retragerea trupelor din nordul Siriei pe fondul ofensivei Turciei împotriva milițiilor kurde. Un acord încheiat la finalul lunii octombrie, între Turcia şi Rusia, aliată a regimului lui al-Assad, a pus capăt ofensivei turce odată cu retragerea forţelor kurde din mare parte din nordul şi nord-estul ţării, ceea ce a permis consolidarea armatei siriene în această regiune.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy