Contre diplomatice între România și Ungaria. Budapesta acuză MAE român de reacții nejustificate după vizita președintelui Ungariei în Transilvania

Darius Muresan |
Data publicării:
Katalin Novak, președintele Ungariei și Viktor Orban, premierul maghiar. Sursă foto: Katalin Novak @OfficialFacebook
Katalin Novak, președintele Ungariei și Viktor Orban, premierul maghiar. Sursă foto: Katalin Novak @OfficialFacebook

În opinia Administraţiei Prezidenţiale a Ungariei (Palatul Sándor), protestul Ministerului român de Externe faţă de declaraţiile preşedintelui Ungariei, rostite în timpul vizitei în Transilvania, este exagerat şi nejustificat, dar nu este ceva neobișnuit, a scris luni portalul de ştiri Mandiner.hu, citat de Rador. 

Ministerul român de Externe l-a contactat pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti "din cauza mesajelor publice neadecvate" lansate de Katalin Novák, în timpul vizitei private în România.

Referitor la acest subiect, redacţia Mandiner.hu a contactat Palatul Sándor, care precizat portalului respectiv că protestul Ministerului român de Externe este exagerat şi nejustificat, dar nu este neobişnuit.

Potrivit Preşedniţiei Ungariei, postarea care prezintă intonarea imnului secuiesc în timpul procesiunii de la Şumuleu Ciuc poate fi accesată în continuare pe paginile de socializare ale preşedintelui Ungariei.

În final, Administraţia Prezidenţială a Ungariei a citat salutul reformaţilor din Transilvania: "Pace de la Dumnezeu!".

Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a participat sâmbătă la procesiunea de la Şumuleu Ciuc, după care a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care este prezentat un pasaj al imnului secuiesc. Titlul acestei postări este: "Doamne, nu lăsa Transilvania să piară"

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel