Contraofensiva pe direcția Bahmut (Est). Ucraina a eliberat 47 de kilometri pătrați în direcția Bahmut, de la începerea contraofensivei

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat că, de la începutul contraofensivei, în direcţia Bahmut, armata Ucrainei a eliberat de sub ocupaţie rusă aproximativ 47 de kilometri pătraţi de teritoriu.

Potrivit oficialului, dinamica locală se schimbă oarecum în est, dar rămâne în continuare direcţia principală a ofensivei inamice, ocupanţii ruşi încercând în mod constant să atace în direcţiile Liman, Kupiansk, Mariinsky şi Avdiivka.

Ministrul adjunct al apărării a remarcat că situaţia din direcţia Bahmut este foarte tensionată, luptele având loc în jurul lui Bahmut - atât în sud, cât şi în nord. Pe flancul nordic, a subliniat Maliar, luptele au fost foarte dure pe parcursul săptămânii trecute, în apropiere de Klişciivka, Kurdiumivka şi Ozerianivka, unde ruşii au încercat fără succes să recucerească poziţiile pierdute. Hanna Maliar a adăugat că Bahmutul este direcţia ofensivei ucrainene în zona de est a ţării.

"De la începutul acestei ofensive, au fost eliberaţi 47 de kilometri pătraţi. Săptămâna trecută, 3 kilometri pătraţi au fost dezocupaţi în apropiere de Klişciivka, Kurdiumivka şi Ozerianivka", a precizat Maliar, citată de Rador, amintind că, în urmă cu două săptămâni, direcţia Kupiansk era epicentrul luptelor din est. În zona de est a Ucrainei, ruşii efectuează aproximativ 8.000 de atacuri pe săptămână şi folosesc aproximativ 400.000 de muniţii - potrivit Hannei Maliar.

 

Succese pe frontul de sud

 

Totodată, viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar a declarat că Forţele de Apărare ale Ucrainei continuă operaţiunea ofensivă în direcţia Melitopol, regiunea Zaporijjia, înregistrând succese înpe linia Novodanilovka-Novoprokopivka, unde îşi consolidează poziţiile recucerite. Maliar a menţionat că ruşii care luptă în zona de sud a Ucrainei suferă pierderi semnificative.

"În cursul desfăşurării operaţiunilor ofensive, Forţele de Apărare ale Ucrainei au avut succes în direcţia Novodanilivka, Novoprokopivka. Îşi consolidează poziţiile recucerite" - a scris aceasta pe o reţea socială, adăugând că inamicul se află în defensivă în direcţiile sudice Zaporijjia şi Herson.

Totodată, ruşii continuă să atace poziţiile unităţilor ucrainene şi obiectivele civile din regiunile Zaporijjia, Herson şi Mikolaiv, utilizând în mod activ drone de tip Lancet. Maliar a adăugat că ruşii din sud suferă pierderi semnificative, armata ucraineană lichidând personal militar inamic şi distrugând arme şi echipamente ale armatei de invazie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel