Consternare în SUA după ce fostul consilier al lui Trump a insinuat că e nevoie de o lovitură de stat în America

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook

O declarație făcută de Michael Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate națională al președintelui Donald Trump, a șocat America, lansând un val de critici. Flynn a insinuat la o conferință a controversatei mișcări QAnon că în SUA ar trebui să aibă loc o lovitură de stat. Modelul? Myanmar.

Michael Flynn, apropiat al lui Donald Trump, a participat la o întrunire a mișcării QAnon, care a avut loc în Dallas, SUA.

Potrivit presei internaționale, Michael Flynn a fost întrebat de cineva din public, fost cadru militar, de ce în SUA nu se poate întâmpla ceea ce s-a petrecut în Myanmar, adică o lovitură de stat. După urale și aplauze din partea celor care participau la eveniment, Flynn a dat un răspuns șocant.

„Nu există niciun motiv (n.a. - pentru care nu ar putea avea loc și în SUA o lovitură de stat militară pe modelul Myanmar). Ar trebuie să se întâmple asta și aici”.

Declarația fostului consilier pe probleme de securitate națională a stârnit un val de critici în SUA.

 

Amintim că la final de mandat, președintele Donald Trump l-a grațiat pe fostul său consilier pe probleme de securitate națională, Michael Flynn. Flynn pledase vinovat după ce a recunoscut că a mințit FBI-ul cu privire la contacte pe care le-a avut cu un diplomat rus. 

În ceea ce privește Myanmar-ul, trebuie specificat că armata din Myanmar a preluat cu forţa puterea, pe 1 februarie, după arestarea consilierului de stat Aung San Suu Kyi, premier de facto, şi a preşedintelui Win Myint.

Armata din Myanmar a anunţat preluarea puterii de către comandantul militar, generalul Min Aung Hlaing, denunţând "fraude electorale" în scrutinul parlamentar desfăşurat în noiembrie 2020. 

Retorica fraudării alegerilor în SUA este preluată atât de fostul președinte Donald Trump, cât și de anturajul său.

În urma loviturii de stat din Myanmar au avut loc proteste și peste 850 de persoane au fost ucise de armată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel