Constanţa: MApN amplasează un spital militar mobil pe Stadionul Portul, destinat cazurilor de COVID-19

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul Apărării Naţionale va instala la Constanţa, pe Stadionul Portul, un spital militar mobil ce va funcţiona cu monospecializare, unde vor fi tratate cazurile uşoare şi medii de infectare cu COVID-19, informează Prefectura Constanţa.

Conform sursei citate, unitatea medicală militară cu caracter temporar va fi dotată cu un aparat Real Time PCR, pentru testarea pacienţilor cu suspiciune de COVID-19.

"Unitatea mobilă va funcţiona cu monospecializare, fiind dedicată tratării cazurilor uşoare şi medii de coronavirus iar personalul medical militar va fi detaşat la Constanţa pentru funcţionarea acestui spital, menit să reducă din presiunea exercitată pe Spitalul de Boli Infecţioase", precizează Prefectura Constanţa, potrivit Agerpres.

Zilele următoare, genişti şi topografi militari vor inspecta locul desemnat pentru amplasare, urmând ca la sfârşitul săptămânii să înceapă lucrările propriu-zise de ridicare a spitalului mobil de campanie.

„Menționez că la spitalul mobil vor fi tratați pacienții care prezintă cazuri ușoare și medii de infectare cu COVID-19. De altfel, este important de precizat că unitatea mobilă va funcționa cu monospecializare, fiind dedicată tratării cazurilor de coronavirus. Medici și personal medical militar vor fi detașați pentru funcționarea acestui spital, menit să reducă din presiunea exercitată pe Spitalul de Boli Infecțioase. Zilele următoare, geniști și topografi din MApN vor inspecta locul desemnat pentru amplasare, urmând ca în weekend să înceapă lucrările propriu-zise de ridicare a spitalului militar mobil. Este un pas important și o soluție viabilă pentru ca oamenii să poată beneficia de cel mai bun tratament, în cazul în care situația o va cere. Țin să le mulțumesc celor din Ministerul Apărării Naționale, care nu au ezitat să ne sprijine și sunt sigur că o vor face necondiționat, pentru binele comun al tuturor românilor", a precizat prefectul George Niculescu, potrivit Constanța News.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel