Conspirațiile unui jurnalist american: Trump e agent KGB încă de pe vremea Uniunii Sovietice, recrutat în tinerețe

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Robert și Donald Trump, sursă: GolocalProv News, YouTube via Fox
Robert și Donald Trump, sursă: GolocalProv News, YouTube via Fox

Craig Unger, jurnalist și scriitor american, a publicat în urmă cu două zile cartea: American Kompromat: How the KGB Cultivated Donald Trump, and Related Tales of Sex, Greed, Power, and Treachery. Volumul publicat de acesta indică o ipoteză, fără să ne ferim de cuvinte, halucinantă: Al 45-lea președinte al Statelor Unite, Donald Tump, a fost agent KGB, recrutat de serviciile sovietice, încă din anii 1980.

Autorul, cunoscut pentru pozițiile sale, susține că Trump a fost recurtat de KGB, după ce primele contacte cu serviciul sovietic le-ar fi avut în 1976. Unger pleacă de la deja celebrele ipoteze potrivit cărora Trump a fost salvat de la faliment de mai multe ori de finanțarea venită pe filieră rusă.

Potrivit unui amplu material publicat de Daily Mail, cel care l-a pus în contact cu rușii pe Donald Trump ar fi fost celebrul Jeffrey Epstein. Amintim că Epstein a fost reținut pentru trafic de minori și s-a sinucis în 2019, când încă se afla în detenție.

 

Jurnalistul american spune că marea întrebare e dacă Trump a fost sau nu agent activ pe perioada mandatului

 

Unger scrie că în 1987, sub pretextul că rușii doreau ca Trump să ridice un hotel la Moscova, l-au invitat pe acesta în URSS unde s-ar fi consolidat colaborarea, KGB-ul devenind activ în viața politică americană. În opinia sa, cea mai importantă întrebare este dacă Trump a fost sau nu agent activ în timpul mandatului său de președinte.

Jurnalistul american mai afirmă, potrivit sursei citate, că rușii din KGB au „pus ochii” pe Trump de când era un „tânăr narcisist, zbuciumat și ambițios dezvoltator imobiliar”. Se precizează că interesul a început chiar mai devreme de 1977, când Trump s-a căsătorit cu cehoaica Ivana Zelnickova. Unger mai scrie că Trump ar fi lucrat în tinerețe cu KGB-ul din cauza „vanității sale excesive, a narcisimului excesiv, a lăcomiei excesive și ignoranței”.

Potrivit cărții în cauză, FBI ar fi găsit numele lui Trump pe celebra „listă neagră” a fostului miliardar acuzat de trafic de minore. Cartea în cauză mai precizează că Espein a fost cel care ar fi prezentat-o pe Melania Trump, viitorului președinte american.

Jurnalistul american a mai afirmat că după ce Trump a devenit președinte, cu ingerința Rusiei, a venit „nota de plată”, iar relația sa cu Federația Rusă e văzută din această perspectivă în volumul respectiv.

 

Donald Trump, agent KGB? Teorii hollywoodiene care vând

 

Nota autorului: Astfel de teorii hollywoodiene, potrivit cărora președintele Statelor Unite ale Americii și cel mai puternic om din lume, ar fi agent rus, stârnesc interesul și vând. În contextul în care vorbim de Donald Trump, un personaj extrem de controversat, teoriile acestea vin mânușă pentru o mare parte a publicului. Autorul pleacă de la faptul că, acum aproximativ două decenii, Donald Trump, ca urmare a unor dezastre financiare, a reușit să se „ridice” cu finanțare străină. În acest sens nu puține sunt dovezile despre legături de afaceri dintre Trump și oameni de afaceri ruși.

Dar cu toate greșelile și păcatele pe care le are, acest lucru nu îl plasează implicit pe Trump pe lista agenților KGB. Cu toate că, potrivit materialului publicat de Daily Mail, autorul cărții, în încercarea sa de a demonstra acestă teorie, prezintă interviuri cu agenți sovietici care au dezertat, foști agenți CIA sau FBI, e greu de crezut că serviciile americane nu ar fi avut asemenea informații și ar fi fost atât de ușor păcălite.

Teoria nu este nouă, ea a mai fost insinuată și de publicații precum New York Times, care scria că în 2017 FBI a deschis o anchetă pentru a determina dacă Donald Trump a lucrat pentru Rusia, împotriva intereselor Americii, după ce pe atunci președintele SUA l-a demis pe fostul director al FBI - James Comey.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel