Congresul SUA nu a permis U.S Navy să renunţe la toate cele șapte crucișătoare din clasa Ticonderoga

S.I. Catalin |
Data publicării:

La începutul acestei luni, Institutul Naval al SUA (USNI) a precizat că proiectul de lege pentru bugetul apărării, pentru anul 2022, aprobat de Congresul SUA, oferă finanțare pentru construcția a 13 nave pentru Marina SUA, dar blochează şi demersurile Marinei SUA de a scoate din dotare, în acelaşi timp, toate cele șapte crucișătoarelor din clasa Ticonderoga. Potrivit sursei citate, Congresul SUA a permis Marinei SUA să renunţe la cinci crucişătoare Ticonderoga şi nu la toate șapte.

În plus bugetul apărării, pentru anul 2022, finanțează achiziționarea a 12 avioane de tip F / A-18E / F Super Hornet, informează portalul online de știri și analize al Institutului Naval al SUA.

Proiectul de lege pentru bugetul apărării oferă finanțare pentru construcția a trei distrugătoare Arly Burke, două submarine nucleare din clasa Virginia, o fregată nou de tip Constellation, două nave de realimentare John Lewis, două remorchere Navajo și o navă hidrografică.

Dintre cele șapte crucişătoare planificate să intre în procesul de dezafectare, Marina SUA a primit aprobare de la Congresul SUA doar pentru cinci crucişătoare Ticonderoga.

Nu este încă clar care crucișătoare vor fi trase pe linie moartă. Marina a plănuit să scoată din uz următoarele crucişătoare: Port Royal (CG-73), Vella Gulf (CG-72), Hue City (CG-66), Anzio (CG-68), Monterey (CG-61), San Jacinto (CG-56). ) și Campionul Lacului (CG-57).

Ca parte a începutul exercițiului financiar pe 2022 (cu durata de la 1 octombrie 2021 până la 30 septembrie 2022), Marina SUA a dorit să scoată din dotare 22 de nave, inclusiv 15 nave de război.

Lista include două submarine Los Angeles, șapte crucișătoare Ticonderoga, cinci nave de patrulare Cyclone și patru nave de război, trei Freedom și una Independence. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel