Prigojin acuză Armata rusă că e pătată cu sângele a sute de mercenari Wagner care mor zilnic. Serghei Șoigu reacționează în conflict

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Evgheni Prigojin în vizită la capela grupului de mercenari din satul Goryachiy Klyuch. Capela are 21 de pereți, fiecare cu 42 de urne funerare.
Foto: Evgheni Prigojin în vizită la capela grupului de mercenari din satul Goryachiy Klyuch. Capela are 21 de pereți, fiecare cu 42 de urne funerare.

Evgheni Prigojin, proprietarul „Wagner”, a spus zilele trecute că Ministerul rus al Apărării minte publicul. Prigojin se plânge că mercenarii „Wagner” nu primesc decât 20% din muniție.

Prigojin i-a acuzat pe Serghei Soigu, ministrul Apărării și pe Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Federației Ruse, de „decizii criminale” și de faptul că „sute de luptători Wagner” mor zilnic din cauza deciziilor pe care aceștia le iau.

Ministerul rus al Apărării a răspuns acuzațiilor lui Prigojin cu privire la obstacolele create de departamentul militar rus în furnizarea de muniție luptătorilor „Wagner”. 

În mesaj se mai precizează că, în acest fel, Prigojin periclitează colaborarea dintre unitățile rusești, iar acest lucru este în avantajul ucrainenilor.

Ministerul Apărării al Federației Ruse: „Toate declarațiile făcute în numele unităților de asalt despre lipsa muniției sunt complet neadevărate.

Doar din 18 până în 20 februarie, „voluntarii” unităților de asalt au fost furnizate:

- 1.660 de rachete pentru lansatoare de rachete multiple; 

- 10.171 muniție pentru artilerie de calibru mare și mortiere; 

- 980 de muniție pentru tancuri”.

 

„Când Surovikin era la comandă, nu au fost probleme cu muniția”

 

Ca răspuns, liderul mercenarilor a declarat că „Wagner” primește doar 20% din muniția necesară. De asemenea, Prigojin susține că în direcția Bahmut mai luptă doar luptătorii săi și nu mai există alți „voluntari”.

Mai mult, Prigojin susține că în toamna lui 2022, în timp ce gruparea rusă din Ucraina era comandată de generalul Surovikin, unitățile sale nu au avut probleme cu obuzele, „deși industria încă scârțâia”. Dar acum mercenarii mor pentru că „funcționarii militari nu vor să-și miște fundul”.

Potrivit acestuia, Ministerul Apărării al Federației Ruse nici măcar nu i-a furnizat „Wagner” lopeți.

Prigozjin: „Wagner nu primește 80% din muniția necesară îndeplinirii sarcinilor de luptă, prin urmare declarația Ministerului Apărării (RF).

Cât despre alte unități de voluntari, în Bahmut nu există, există doar „Wagner”... Nu există muniție. Spre deosebire de Ministerul Apărării și declarațiile acestuia, toate documentele, inclusiv cererile depuse și suma primită, sunt pregătite pentru a fi furnizate parchetului militar și contrainformațiilor la alegere.”

Pe 20 februarie,  Prigojin a acuzat conducerea militară rusă că nu le-a dat „wagnerienilor” muniție disponibilă în depozite.

,,Nu pot să rezolv această problemă, în ciuda tuturor cunoștințelor mele, a relațiilor...Nimeni nu înțelege de unde provin aceste piedici, de unde provin procedurile de recepție. Nimeni nu știe cum se semnează anumite documente”, spunea atunci Prigojin.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel