Conflictul dintre Rusia și Ucraina, în atenția României. Leș: ”Subiectul ar putea fi discutat în CSAT”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, audiat marţi în comisia de resort din Senat despre problema apărută între Ucraina şi Rusia, crede că "diplomaţia şi dialogul politic nu şi-au spus încă ultimul cuvânt" în acest conflict.

Ministrul Gabriel Leș subliniază că România monitorizează foarte atent situaţia. 

Potrivit acestuia, pe 11 decembrie, când este programată o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, "este foarte posibil" să existe o informare pe această temă. 

"Am prezentat situaţia din Ucraina, acesta a fost subiectul pentru care am fost invitat aici, am fost însoţit de generalul care se ocupă de analiză pe astfel de subiecte. Din punctul meu de vedere, chem la calm şi presa şi populaţia, nu vreau să escaladăm un astfel de subiect care este totuşi sensibil. Cred cu tărie că diplomaţia şi dialogul politic nu şi-au spus încă ultimul cuvânt şi asta este cel mai important. Pe de altă parte, România şi Ministerul Apărării Naţionale monitorizează foarte atent această situaţie şi, bineînţeles, făcând parte din structurile Uniunii Europene şi NATO, deciziile se iau la nivelul acesta", a declarat Gabriel Leş, la ieşirea de la audierile din Comisia de Apărare a Senatului. 

Întrebat dacă se pune problema convocării unui CSAT pe această temă, ministrul a precizat: "Ştiu că este un CSAT în data de 11 (decembrie - n.r.), dar nu ştiu de altă convocare. Este foarte posibil ca în cadrul acestui CSAT să fie nevoie de o informare pe această temă". 

Cât despre intensificarea acţiunilor Federaţiei Ruse în Marea Neagră, Gabriel Leş a subliniat că, "până acum, România şi-a făcut datoria foarte bine în structura NATO". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel