Conflictul dintre Germania și SUA pe 5G se acutizează. Huawei, mărul discordiei

H. D. Hartmann / 30 noi 2019 / 10:45
EXCLUSIV

Ambasadorul SUA în Germania a declarat că s-a simțit insultat în această săptămână, când ministrul economiei din Germania a făcut o comparație între SUA și China în timpul unei apariții recente la televiziune.

În timpul interviului, înaltul oficial german Peter Altmaier apără refuzul guvernului german de a interzice gigantului tehnologic chinez Huawei să construiască rețeaua de celule 5G a țării, spunând că, dacă compania ar transmite într-adevăr date către agențiile de informații din Beijing, nu ar fi „mai rău decât ceea ce SUA a făcut deja."

Altmaier a subliniat că SUA „solicită, de asemenea, ca companiile sale să transmită informațiile necesare pentru combaterea terorismului”. Altmaier a mai menționat că Germania „nu a impus un boicot” firmelor tehnologice din SUA, după ce s-a dezvăluit că Agenția Națională de Securitate a SUA a monitorizat apelurile de telefonie mobilă din țară în 2013 și, probabil, a spionat chiar cancelarul Angela Merkel. O astfel de declarație, provenită de la unul dintre decidenții cei mai importanți ai guvernului cancelarului Merkel reușește să irite și mai mult Washington.

Declarațiile oficialului german au atras o critică severe din partea ambasadorului Richard Grenell, omul lui Trump la Berlin. Printr-un comunicat oficial al acestuia, Grenell declară că "Declarațiile recente ale unor înalți oficiali germani conform cărora Statele Unite sunt echivalente cu Partidul Comunist Chinez sunt o insultă a miilor de trupe americane care au ajutat la asigurarea securității Germaniei și a milioanelor de americani dedicați unei alianțe occidentale puternice. Nu există nici o echivalență morală între China și Statele Unite și cineva care sugerează așa ceva înseamnă că ignoră istoria."

SUA și-au chemat aliații să boicoteze Huawei. De ani de zile, administratiile Obama și Trump au avertizat asupra tendinței Chinei de folosi echipamentele furnizorului de telecomunicații Huawei pentru a efectua spionaj sau sabotaj cibernetic.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy