Conflictul dintre Germania și SUA pe 5G se acutizează. Huawei, mărul discordiei

H. D. Hartmann |
Data publicării:
EXCLUSIV

Ambasadorul SUA în Germania a declarat că s-a simțit insultat în această săptămână, când ministrul economiei din Germania a făcut o comparație între SUA și China în timpul unei apariții recente la televiziune.

În timpul interviului, înaltul oficial german Peter Altmaier apără refuzul guvernului german de a interzice gigantului tehnologic chinez Huawei să construiască rețeaua de celule 5G a țării, spunând că, dacă compania ar transmite într-adevăr date către agențiile de informații din Beijing, nu ar fi „mai rău decât ceea ce SUA a făcut deja."

Altmaier a subliniat că SUA „solicită, de asemenea, ca companiile sale să transmită informațiile necesare pentru combaterea terorismului”. Altmaier a mai menționat că Germania „nu a impus un boicot” firmelor tehnologice din SUA, după ce s-a dezvăluit că Agenția Națională de Securitate a SUA a monitorizat apelurile de telefonie mobilă din țară în 2013 și, probabil, a spionat chiar cancelarul Angela Merkel. O astfel de declarație, provenită de la unul dintre decidenții cei mai importanți ai guvernului cancelarului Merkel reușește să irite și mai mult Washington.

Declarațiile oficialului german au atras o critică severe din partea ambasadorului Richard Grenell, omul lui Trump la Berlin. Printr-un comunicat oficial al acestuia, Grenell declară că "Declarațiile recente ale unor înalți oficiali germani conform cărora Statele Unite sunt echivalente cu Partidul Comunist Chinez sunt o insultă a miilor de trupe americane care au ajutat la asigurarea securității Germaniei și a milioanelor de americani dedicați unei alianțe occidentale puternice. Nu există nici o echivalență morală între China și Statele Unite și cineva care sugerează așa ceva înseamnă că ignoră istoria."

SUA și-au chemat aliații să boicoteze Huawei. De ani de zile, administratiile Obama și Trump au avertizat asupra tendinței Chinei de folosi echipamentele furnizorului de telecomunicații Huawei pentru a efectua spionaj sau sabotaj cibernetic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel