Conflict deschis între Wagner și ceceni. Mâna dreaptă a lui Kadîrov i-a propus lui Prigojin să-și rezolve problemele în stil mafiot

Darius Muresan |
Data publicării:
Evgheni Prigojin, „bucătarul lui Putin” și fondatorul Wagner Group. Foto: Prigojin în timpul recrutărilor și la o întrevedere cu Putin. Colaj din surse deschise, captură video și Kremlin realizat de Profimedia Images
Evgheni Prigojin, „bucătarul lui Putin” și fondatorul Wagner Group. Foto: Prigojin în timpul recrutărilor și la o întrevedere cu Putin. Colaj din surse deschise, captură video și Kremlin realizat de Profimedia Images

Evgheni Prigojin, liderul și fondatorul companiei de mercenari Wagner Group, nu a intrat doar în conflict cu Armata convențională rusă, dar și cu luptătorii ceceni conduși de excentricul și controversatul Ramzan Kadîrov.

Prigojin i-a acuzat pe ceceni indirect de incompetență și a pus la îndoială calitățile de luptători ale forțelor cecene Akhmat.

Cecenii au luat parte la mai multe bătălii din Ucraina, inclusiv la măcelul și asediul de la Mariupol și bătălia de la Severodoneţk, dar au devenit cunoscuți mai mult ca „luptătorii Tik-Tok” din cauza utilizării în exces a rețelelor de socializare unde se promovează în permanență.

De-a lungul celui aproape 1 an și jumătate de invazie, Forțele pentru Operații Speciale ale Ucrainei au reușit cu succes să elimine mai mulți lideri ceceni, inclusiv pe generalul cecen Magomed Tușaev, un comandant de prim rang al forțelor cecene și apropiat al liderului cecen Ramzan Kadîrov.

În războiul să deschis cu conducerea Armatei ruse și Ministerul Apărării de la Moscova, ca urmare a lipsei de muniție și armament și a pierderilor fără precedent suferite de ruși la Bahmut și cu precădere de către mercenarii Wagner, Evgheni Prigojin a sărit și la gâtul cecenilor punând sub semnul întrebării prezența lor în Ucraina și acuzându-i indirect de numărul mare de morți. 

Acuzele au fost publicate pe un canal de Telegram iar la ele au răspuns Adam Delimkhanov, un înalt comandant cecen, membru al Dumei de Stat din partea partidului prezidențial Rusia Unită și cunoscut ca fiind mâna dreaptă a lui Ramzan Kadîrov.

 

Răfuială în stil mafiot între ceceni și Wagner Group. Cecenii îi transmit amenințător lui Prigojin să se întâlnească și „rezolvă problema” cu el 

 

Într-o postare tot pe Telegram Delimkhanov îi răspunde lui Prigojin pe care îl acuză că se plânge dar mercenarii Wagner au primit cel mai mare număr de muniție și armament în ultimele 7-8 luni iar el a fost responsabil de ofensiva de la Bahmut și de numărul mare de morți. Mai mult, mâna dreaptă a lui Kadîrov lansează o amenințare în stil mafiot și îi cere lui Prigojin să spună doar locația și ora unde să se întâlnească pentru ca cecenii să „rezolve problema”. 

„Unitățile cecene Akhmat conduc obiectivele trasate de comandantul nostru suprem (n.r. - Vladimir Putin). Dacă nu înțelegi spune-ne locația și ora și venim să îți explicăm. Asta în primul rând. În al doilea rând ai devenit un blogger și strigi în gura mare către întreaga lume că avem probleme, că nu ai suficientă muniție și așa mai departe. Știm cu toții de câți morți ești responsabil în Bahmut în cele 7-8 luni în care ai condus ofensiva.

Mai taci și încetează să te tot plângi, spune o locație și hai să ne întâlnim. Așa cum a zis și Ramzan Kadîrov rezolvăm orice problemă față în față. Ajunge. Știm și ce mult sprijin ați primit (n.r. Wagner Group) din partea Ministerului Apărării în ultimele 7-8 luni (...) Ați primit cea mai mare cantitate de muniție și armament și în ciuda acestui fapt sunt atât de mulți morți și răniți. Așa că mai taci, spune o locație și rezolvăm problema dacă e ceva neclar pentru tine”, a adăugat mâna dreaptă a lui Kadîrov, continuând răfuiala în stil mafiot cu cealaltă organizație teroristă - Wagner Group.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel