Israelul a aprobat ”extinderea calibrată” a operațiunii în Rafah. Măsura, adoptată pentru a nu depăși „liniile roșii” fixate de Biden

Foto: IDF
Foto: IDF

Cabinetul de securitate al Israelului a decis să „extindă aria de operațiuni” a operațiunii militare IDF împotriva militanților Hamas în orașul Rafah, situat în sudul Fâșiei Gaza.

Potrivit reuters, una dintre sursele publicației Axios a spus că ar fi vorba despre o „extindere ponderată” a operațiunilor, care nu ar depăși „liniile roșii” ale președintelui american Joe Biden. În același timp, o altă sursă a raportat că o astfel de continuare a ostilităților poate fi considerată în continuare ca o trecere a acestor linii.

Forțele de Apărare Israelului au afirmat joi că armata are suficiente muniții pentru misiunile planificate, după ce președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden a amenințat că unele transporturi de arme vor fi înghețate dacă Israelul va lansa o ofensivă planificată în Rafah, în sudul Gazei, scrie Times of Israel.

În acest moment, evacuarea populației civile este în desfășurare în Rafah. Se știe că peste 110.000 de palestinieni au părăsit deja orașul, majoritatea din estul Rafah.

De asemenea, se remarcă faptul că Cabinetul israelian a instruit diplomații săi să continue eforturile pentru a ajunge la un acord privind eliberarea ostaticilor.

Se va aminti că președintele american Joe Biden a anunțat anterior că va opri furnizarea de bombe și alte arme către Israel dacă premierul israelian Benjamin Netanyahu ordonă o invazie pe scară largă a orașului Rafah.

După aceea, Netanyahu a spus că Israelul va fi singur împotriva Hamas, dacă este necesar.

Statele Unite și Marea Britanie au cerut recent Hamas să accepte o propunere de încetare a focului israeliană.

Operațiunea IDF din Rafah s-a limitat până acum la periferia de est a orașului și la punctul de trecere a frontierei cu Egiptul. 

SUA au oferit sprijin pentru operațiunea limitată de îndepărtare a Hamas din zona de trecere Rafah, dar au avertizat că poziția sa s-ar putea schimba dacă ofensiva s-ar extinde sau dacă livrarea ajutorului umanitar va fi împiedicată pentru o perioadă susținută.

Casa Albă a confirmat miercuri o întârziere în transferul de bombe de mari dimensiuni, din cauza temerilor că IDF ar putea să le folosească în orașul Rafah, dens populat, așa cum a făcut și în alte părți din Gaza.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel