Concluziile gen. Sîrski și tactica Ucrainei pe flancul Estic greu încercat unde Rusia deține superioritatea și atacă zilnic pe două direcții la vest de Donețk

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ai Forțelor Armate de Apărare ale Ucrainei. Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Militari ai Forțelor Armate de Apărare ale Ucrainei. Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Situația în zona de est a frontului este dificilă. Forțele ruse încearcă să ajungă în localitățile Kurakhove și Pokrovsk.

Comandantul-șef al Forțelor Armate Ucrainene (CinCAFU), generalul-colonel Oleksandr Sîrski, a prezentat, în după-amiaza de 6 mai, concluziile ultimei sale vizite în zona luptelor din estul Ucrainei.

„În legătură cu situația dificilă din est, timp de două zile am lucrat în unitățile care desfășoară operații defensive în direcțiile Pokrovsk și Kurakhove, adică pe direcția atacului principal al inamicului. Aici sunt concentrate forțele de lovire ale inamicului, care încearcă să spargă apărarea trupelor noastre și, în eventualitatea unui succes, să ajungă în marile așezări Kurakhove și Pokrovsk”, a precizat Sîrski pe Facebook.

1. Generalul-... (generalul-colonel-oleksandr-sirski_11306000.jpg)

Generalul-colonel Oleksandr Sîrski, comandantul șef al Forțelor Ucrainei (dreapta), prezentându-i-se situația pe front. Photo: Oleksandr Sîrski @OfficialFacebook

Încă din prima fază a declanșării operației ofensive pe aceste direcții, forțele ruse au avut  avantaj numeric în ceea ce privește personalul, armamentul și echipamentul militar, iar acest lucru îi permite să atace în fiecare zi pozițiile trupelor ucrainene a precizat CinCAFU.

„Sarcina noastră în aceste condiții este să ne menținem liniile și pozițiile, să producem pierderi maxime inamicului cu foc de artilerie, lovituri cu UAV și prin toate mijloacele, să-l epuizăm, perturbându-i astfel planurile și câștigând timp pentru pregătirea rezervelor noastre”, a spus Sîrski.

Generalul a discutat cu comandanții marilor unități și unități care operează pe direcțiile respective.

„În cadrul lucrului cu comandanții de brigăzi și subordonații acestora, am luat toate deciziile necesare pentru a întări apărarea cu rezerve și pentru a aloca un număr suplimentar de rachete, muniții, sisteme EW (război electronic) și UAV-uri. Sunt sigur că acest lucru va ajuta unitățile noastre să respingă cu succes atacurile inamicului și să-i provoace pierderi semnificative”, a adăugat Sîrski.

 

Situația pe linia frontului

 

2. Situația p... (donetsk-battle-map-draft-may-5--2024_77242700.png)

Situația pe frontul din Est, în jurul Donețkului, la 5 mai 2024. Photo source: ISW

În dimineața de luni, Statul Major General (SMG) ucrainean a informat că, pe 5 mai au avut loc 125 de „angajamente tactice” (lupte), fiind a opta zi consecutivă cu un nivel extrem de ridicat al atacurilor rusești la sol. În plus, forțele ruse au crescut semnificativ atacurile cu aviația, duminică fiind înregistrată aproape o dublare a acțiunilor de atac (120 lovituri) desfășurate de aviația rusă, față de sâmbătă (69 lovituri).

Pe direcțiile localităților Kurakhove și Pokrovsk situate la 22 km vest, respectiv 50 km nord-vest, de orașul Donețk, forțele ruse au executat, duminică, 58 de atacuri terestre. Astfel, aproape jumătate din atacurile rusești de pe un front cu o lărgime totală de 1.200 de km au fost desfășurate pe un sector cu o deschidere de doar 60 de km. În acest moment, forțele ruse se află la aproximativ 10 km est de Kurakhove și 25 km est de Pokrovsk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel