Compania Lockheed Martin a primit 309 milioane de dolari pentru a produce 1.300 de rachete antitanc Javelin

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Cel mai mare producător american de armament, compania Lockheed Martin Corp a primit de la Pentagon două contracte în valoare de 309 milioane de dolari pentru sisteme Javelin, arma antitanc care a ajutat Ucraina să lupte împotriva invaziei Rusiei, a precizat luni Reuters.

Rachetele Javelin sunt fabricate în comun de companiile americane Lockheed Martin şi Raytheon Technologies.

Cererea pentru mai multe sisteme de rachete antitanc Javelin rămâne ridicată pe măsură ce se agravează războiul din Ucraina, unde acestea au fost folosite pentru a opri înaintarea tancurilor ruseşti.

Până în prezent, Statele Unite au trimis mai mult de 5.500 de sisteme de rachete antitanc Javelin în Ucraina, ca parte a mai multor pachete de asistenţă militară acordate înainte şi după începerea agresiunii militare ruse din 24 februarie 2022.

Pe lângă sistemele Javelin menite să le înlocuiască pe cele trimise în Ucraina , cele două contracte care au fost atribuite companiei Lockheed Martin – unul de 238 de milioane de dolari anunțat pe 6 mai și un altul de 71 de milioane de dolari anunțat 12 mai – includ și comenzi pentru clienți internaționali, inclusiv Norvegia, Albania, Letonia și Thailanda, a declarat societatea mixtă Lockheed-Raytheon într-un comunicat.

După cum aminteşte publicaţia BreakingDefense, recent, mai mulţi membrii ai Congresului SUA  au făcut presiuni asupra oficialilor de rag înalt ai Pentagonului pentru că aceştia să ofere garanţii că stocurile de armament ale armatei americane vor fi refăcute - în special stocurile de sisteme Javelin și Stinger de la Raytheon – după livrările făcut către Ucraina.

Anterior,directorul general al companiei Lockheed Martin, Jim Taiclet, a declarat că producţia de sisteme de rachete antitanc Javelin ar urma să fie dublata, deoarece SUA au trimis sute de astfel de arme pentru a ajuta Ucrainei să reziste în fata agresiunii militare ruse.  

„În acest moment, capacitatea noastră de producţie este de 2.100 de rachete Javelin pe an. Ne străduim să ducem producţia până la 4.000 pe an, iar asta va dura câteva luni, poate chiar câțiva ani, deoarece trebuie să facem ca și lanțul de aprovizionare să se accelereze", a declarat Taiclet în urmă cu două săptămâni pentru postul american CBS News.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel