Membrii din Comisiile parlamentare pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională au vizitat Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, şi secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul, Marius Bălu, însoţiţi de membri ai Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlament, au efectuat o vizită la sediul Comandamentului multinaţional de divizie Sud-Est (MND-SE).

Ministrul Ciucă a mulţumit membrilor delegaţiei Parlamentului României pentru participarea la activitatea de astăzi şi pentru sprijinul acordat unui proiect important al ţării şi al Armatei - înfiinţarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est (Headquarters Multinational Corps South-East - HQ MNC-SE) la Sibiu, cu dislocare temporară în Bucureşti, apreciind că această nouă structură a NATO în România va contribui la întărirea posturii de descurajare şi apărare a flancului estic al Alianţei şi va conferi coerenţă lanţului de comandă şi control în plan regional, se arată într-un comunicat al MApN.

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a declarat că întâlnirea cu parlamentarii, prima după încetarea stării de urgenţă, a reprezentat o oportunitate de a le fi prezentate acestora evoluţia situaţiei de securitate, obiectivele politicii de apărare şi realizările din acest an. De asemenea, membrii Comisiilor pentru apărare au fost informaţi privind situaţia derulării programelor de înzestrare şi eforturile pentru utilizarea fondurilor alocate în industria naţională de apărare.

În cadrul vizitei, comandantul MND-SE, general de brigadă Cristian Dan, a susţinut un briefing de prezentare a viitoarei structuri NATO de la Sibiu - MNC-SE, dislocat provizoriu în incinta MND-SE din Bucureşti, urmat de o sesiune de prezentări susţinute de către reprezentanţii Diviziei despre programele de înzestrare, fondurile alocate şi proiectele de acte normative ale comandamentelor NATO de pe teritoriul României.

În încheierea activităţii, delegaţia parlamentară a vizitat Centrul de operaţii şi parcul cu tehnică militară al Diviziei, precum şi facilităţile şi spaţiile de lucru puse la dispoziţie personalului din comandament.

Citește și: Parlamentul a aprobat înfiinţarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel