Combatanţi proiranieni, ucişi în raidurile aeriene efectuate probabil de Israel în Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puţin 10 combatanţi ai miliţiilor proiraniene au fost ucişi luni în Siria în raiduri aeriene "probabil" israeliene, vizând poziţiile lor în extremul estic al ţării în război, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de France Presse.

Loviturile au vizat "poziţii ale miliţiilor pro-Iran" la sud de oraşul Al-Bukamal, ucigând opt combatanţi irakieni şi alţi doi sirieni în provincia Deir Ezzor de la frontiera cu Irakul, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. Bombardamentele au distrus "depozite de muniţie şi vehicule" ale acestor miliţii angajate cu forţele iraniene alături de regimul lui Bashar al-Assad, potrivit OSDO.

Israelul nu îşi revendică sistematic loviturile din Siria. De la începutul conflictului în 2011, Israelul a efectuat sute de raiduri împotriva forţelor regimului sirian, precum şi ale aliaţilor acestuia, Iranul şi Hezbollahul libanez, transmite Agerpres.

La 3 septembrie, 16 combatanţi proiranieni au fost ucişi în lovituri "probabil" israeliene în Deir Ezzor, potrivit OSDO. Coaliţia internaţională antijihadistă condusă de Washington este angajată în estul Siriei în sprijinul forţelor kurde. În ultimele săptămâni, mai multe raiduri imputate adesea Israelului au vizat poziţii la sud de Damasc sau chiar în centrul Siriei, potrivit OSDO.
Armata israeliană a raportat că a lovit la 3 august, cu avioane de vânătoare, elicoptere de atac şi alte avioane de luptă, ţinte militare în sudul Siriei.

După moartea unui combatant al Hezbollah la 20 iulie într-un bombardament israelian, şeful acestei formaţiuni, Hassan Nasrallah, a avertizat că organizaţia sa va ucide un soldat israelian pentru fiecare luptător al ei ucis de Israel. 

Citește și: O fabrică de rachete din Siria a fost bombardată de aviația israeliană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel