Comandantul SUA din Orientul Mijlociu ezită să coopereze cu rușii din Siria pentru a ajuta refugiații sirieni

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Joseph Votel
Joseph Votel

Comandantul forțelor militare americane din Orientul Mijlociu,Joseph Votel, și-a exprimat rezervele cu privire la posibilitatea ca America să lucreze cu Rusia în Siria pentru a ajuta refugiații sirieni să se întoarcă în ţara lor distrusă de război, o propunere care a rezultat în urma summitul de săptămâna trecută dintre președinții Donald Trump și Vladimir Putin la Helsinki .

Având în vedere sprijinul continuu al Rusiei pentru regimul Assad, generalul Joseph Votel, comandantul Comandamentului Central al Statelor Unite, declară că ar prefera să vadă măsuri de consolidare a încrederii din Rusia înainte ca SUA să intre într-un astfel de acord.

"Aș vrea să fiu sigur că nu este un lucru pe care l-am făcut uşor", a declarat Votel reporterilor de la ABC News și Wall Street Journal, care îl însoțesc pe acesta într-o călătorie în regiune.

Ideea unui efort comun militar american-rus pentru a facilita întoarcerea refugiaților sirieni a apărut ca unul dintre subiectele discutate de președinții Trump și Putin în cadrul întâlnirii lor bilaterale din Helsinki săptămâna trecută.

De când a izbucnit războiul civil în Siria (2011), aproape 1,7 milioane de sirieni au fugit în țările vecine și în Europa

Votel a subliniat că nu a primit nici o recomandare din partea Casei Albe despre discuțiile de la Helsinki și a văzut doar comunicate de presă despre planul comun pentru ajutorarea refugiaţilor sirieni.

"Nu te duci doar să faci lucruri", a subliniat Votel. "Nu am cerut asta. Nu recomand acest lucru. Și asta ar fi un pas destul de mare în acest moment."
Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate care a cerut să nu îi fie făcută publică identitatea a declarat că nu au fost încheiate acorduri între Rusia şi Statele Unite, cu excepția faptului că guvernele ambelor state vor continua discuțiile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel