Comandantul Forţelor Navale ale Republicii Turcia se află în vizită oficială în România

Eduard Pascu / 10 Martie 2020 / 14:09

Ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, l-a primit marţi pe amiralul Adnan Ozbal, comandantul Forţelor Navale ale Republicii Turcia, aflat în vizită oficială în România în perioada 9 - 11 martie.

Potrivit unui comunicat al MApN, discuţiile au vizat evoluţia cooperării româno-turce în domeniul apărării atât în context regional, precum şi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Securitatea Mării Negre a reprezentat, de asemenea, un subiect important analizat pe parcursul convorbirilor, fiind subliniat faptul că este importantă adoptarea celor mai bune măsuri pentru stabilitatea acestei regiuni, obiectiv care poate fi susţinut prin consolidarea cooperării militare dintre România şi Turcia, precizează comunicatul.

"Coeziunea ţărilor riverane Mării Negre este esenţială şi este necesar ca toate ţările din zonă să colaboreze pentru a asigura cu sprijinul NATO securitatea în regiune", a declarat ministrul Ciucă. Comandantul Forţelor Navale Turce a fost, de asemenea, primit de şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Cei doi oficiali au subliniat că bunele relaţii bilaterale militare sunt evidenţiate şi în cadrul Grupării NATO Permanente de Luptă Contra Minelor nr. 2 (SNMCMG 2), a cărei comandă a fost preluată de Forţele Navale Române în ianuarie 2020, pentru o perioadă de şase luni, şi în timpul exerciţiilor multinaţionale şi NATO. De asemenea, a fost apreciată şi colaborarea în domeniul hidrografic şi al învăţământului militar de marină, se mai arată în comunicatul MApN.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy