Comandantul Corpului Gărzii Revoluției Islamice: Vom da foc intereselor voastre

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandantul Corpului Gărzii Revoluției Islamice (IRGC) generalul maior Hossein Salami a avertizat că adversarii Teheranului trebuie să pună capăt conspirațiilor împotriva Iranului sau altfel vor suporta consecințele, transmite agenția iraniană Tasnim.

În cadrul unei adunări de forțe IRGC și Basij (voluntari) în orașul Rey, la sud de Teheran, generalul maior Salami a cerut "puterilor arogante" și aliaților lor regionali să înceteze ostilitățile și comploturile împotriva Iranului.

„Vă spunem că dacă nu abandonați (actele voastre ostile), vom da foc intereselor voastre. (...) Vă vom urmări, vă vom găsi și ne vom răzbuna”, a adăugat comandantul.

El a mai spus că inamicul greșește considerând că poate forța iranienii să se predea prin creșterea presiunii asupra economiei țării, subliniind că, cu cât presiunea este mai mare, cu atât determinarea oamenilor va deveni mai rezistentă împotriva inamicului.

 

Sancțiuni

 

Observațiile vin pe fondul tensiunilor crescute dintre Iran și SUA, iar Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Republicii Islamice.

SUA au crescut presiunea asupra Iranului încă de anul trecut, după retragerea din acordul nuclear semnat în 2015.

De atunci, administrația președintelui american Donald Trump încearcă să reducă exporturile de petrol ale Iranului la „zero” și a trimis în Golful Persic nave de luptă, bombardiere, un portavion, o navă de atac amfibie și o baterie de rachete Patriot în Orientul Mijlociu în încercarea de a crește presiunea asupra Teheranului.

Vezi și: Generalul Salami: Iranul va distruge SUA, Israelul și Arabia Saudită

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel