Comandantul Corpului Gărzii Revoluției Islamice anunță că Iranul este în "război biologic"

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

"Iranul este angajat în prezent în război biologic și va câștiga cu siguranță lupta", a declarat generalul Hossein Salami, comandant al Corpului Gărzii Revoluției Islamice (IRGC), transmite agenția iraniană Tasnim.

"Astăzi, suntem implicați în război biologic, dar țara rezistă", a declarat generalul Salami în cadrul unui eveniment militar care a avut loc la Kerman, în sud-estul Iranului.

El a subliniat că Republica Islamică nu va pierde niciodată un război, deoarece se bazează pe puterea oamenilor și a aflat că Revoluția trebuie să avanseze schimbând și îmbunătățind modelele de comportament.

„Inamicul se concentrează în continuare pe presiunea economică și psihologică și folosește orice ocazie. Inamicul încearcă să modeleze evoluțiile regionale în favoarea sa”, a avertizat în continuare comandantul IRGC.

Salami a subliniat, de asemenea, necesitatea de a deveni puternic pentru a depăși situația dificilă și pentru a învinge inamicii.

Luna trecută, liderul Revoluției Islamice, Ayatollah Seyed Ali Khamenei, a subliniat necesitatea construirii puterii militare a țării pentru a preveni războiul și contracararea amenințărilor. „Fiind slab va încuraja inamicul să ia măsuri împotriva Iranului”, a avertizat liderul adăugând: „Pentru ca un război să nu izbucnească și pentru ca amenințările să se termine, trebuie să devină puternic.”

Anunțul făcut de generalul Hossein Salami face probabil referire la faptul Iranul este țara cea mai afectată de coronavirus, Covid-19, după China. Şcolile şi universităţile vor fi închise timp de o lună pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în Iran, unde bilanţul oficial al epidemiei a ajuns joi la 107 morţi, informează AFP.

"Şcolile şi universităţile iraniene vor rămâne închise până la sfârşitul anului iranian", a declarat ministrul Sănătăţii, Said Namaki, în timpul unui briefing de presă televizat.

Pe 19 martie încep celebrările dedicate Anului Nou persan care durează anul acesta până pe 3 aprilie. Universităţile au fost deja închise la nivel naţional de zece zile, la fel şi şcolile din mai multe provincii. Aceste celebrări sunt în mod tradiţional prilejul reuniunilor de familie, care pun pe drumuri o mare parte din locuitorii Iranului.

Potrivit ultimului bilanţ oficial, epidemia de Covid-19 s-a soldat până în prezent cu un total de 107 morţi în Iran, dintr-un total de 3.513 cazuri de infectare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel