Comandantul Armatei 58 ruse care luptă la Zaporojie, demis. Generalul Popov a dezvăluit problemele Armatei ruse și spune că a preferat să nu fie „un laș și să tacă”

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata rusă
Armata rusă

Comandantul Armatei a 58-a Combinate a Federaţiei Ruse, general-maiorul Ivan Popov, a declarat că a fost demis. 

El a făcut acest anunţ într-un mesaj transmis militarilor din armată, care a fost distribuit de deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Andrei Gurulev, cel care a comandat şi el în trecut Armata a 58-a.

'Ca să fiu sincer, a apărut o situaţie dificilă în relaţia cu superiorii mei, în care trebuia fie să tac şi să fiu un laş, fie să spun ceea ce voiau să audă, fie să spun lucrurilor pe nume', a declarat Popov, în mesajul transmis, potrivit Rador care citează Meduza. Generalul rus spune că a expus la modul cel mai dur absolut toate aspectele problematice din armata rusă ce ţin de activitatea de luptă şi de aprovizionare.

'Am atras atenţia asupra celor mai importante aspecte, asupra tragediei războiului modern - lipsa contrabateriilor, a serviciului de recunoaştere şi a staţiilor din cadrul artileriei şi decesele şi schilodirea, rănirea în număr mare a fraţilor noştri de artileria inamică', a afirmat Popov. 'În acest sens, comandanţii superiori se pare că au simţit un fel de pericol din partea mea şi urgent, în doar o zi lumină, au conceput şi au semnat un ordin, pe care l-a semnat ministrul rus al apărării, şi au scăpat de mine', a precizat Popov. Canalul Telegram Gray Zone, asociat cu Wagner, a anunţat înlăturarea lui Popov din rândul armatei.

Potrivit Canalului Telegram Gray Zone, Popov a fost înlăturat, după ce a întocmit un raport către şeful Statului Major General al Forţelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, şi a propus o rotaţie a subunităţilor ruseşti aflate în prima linie a forntului. Drept răspuns la raportul său, potrivit Grey Zone, Gherasimov a susţinut că Ivan Popov 'este angajat în dezinformare şi induce panică'.

Oraşul Berdiansk, anexat de ruşi, din regiunea Zaporijjia din Ucraina a fost supus mai multor bombardamente pe 11 iulie. Surse ruseşti au raportat că în timpul atacului comis asupra oraşului Berdiansk cu rachete Storm Shadow cu rază lungă de acţiune, generalul locotenent Oleg Ţokov, care comanda Divizia a 144-a de puşti motorizate, a fost ucis. Decesul lui Ţokov a fost confirmat de deputatul Dumei de Stat, Andrei Gurulev.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel