Comandamentul ucrainean Sud: Vom riposta în cazul unei tentative ruse de pătrundere pe teritoriul Moldovei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata ucraineană spune că este gată să răspundă încercărilor Rusiei de a destabiliza situația din R. Moldova.

Potrivit Nataliei Humeniuk, reprezentantul pe probleme de comunicare al Comandamentului Operațional al Forțelor de Apărare din Sudul Ucrainei, Rusia are un potențial scăzut de a realiza un asalt amfibiu asupra teritoriul Moldovei din Transnistria, relatează NV.

Oficialul a confirmat că Ucraina nu va fi surprinsă de un eventual atac care să pornească din Belarus sau dinspre Transnistria.

Potrivit acesteia, forțele ucrainene vor riposta puternic împotriva elementelor susținute de Moscova, care vor încerca să pătrundă pe teritoriul Moldovei. Humeniuk a subliniat că forțele militare ale Ucrainei  sunt concentrate la graniță, proporțional cu amenințarea care este ipotetic posibilă.

"O aterizare amfibie în Transnistria este imposibilă a priori, pentru că pentru aceasta este necesară traversarea directă a spațiului aerian fie al țărilor NATO, fie al Ucrainei. Dar cine le va permite", a spus oficialul.

Humeniuk este de părere că forța militară a pacificatorilor ruși din Transnistria este mult supraevaluată de propaganda rusă. 

Situația de securitate din Republica Moldova s-a deteriorat grav de la începutul invaziei ruse în Ucraina.  

Maia Sandu a ales să facă publice informațiile recepționate, care avertizau despre încercările Moscovei de a schimba guvernul de la Chișinău.

Compania aeriană ungară Wizz Air a anunțat că își suspendă toate cursele din și spre Chișinău începând cu 14 martie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel