Situația din R. Moldova, mai gravă ca oricând | Serviciul de Securitate expulzează doi ”turiști” străini, bănuiți de implicare în tentative de destabilizare a situației interne

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Republica Moldova: Proteste la Chișinău organizate de formațiunea politică populistă pro-rusă Partidul Șor. Foto: Ilan Shor, @OfficialFacebook
Republica Moldova: Proteste la Chișinău organizate de formațiunea politică populistă pro-rusă Partidul Șor. Foto: Ilan Shor, @OfficialFacebook

Doi cetățeni străini au fost documentați de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, fiind bănuiți de implicarea în tentative de destabilizarea situației interne din R. Moldova.

Cele două persoane bănuite de activității subversive de natură să pună în pericol securitatea naţională a Republicii Moldova, au fost expulzate și nu vor putea intra în R. Moldova pentru o perioadă de 10 ani.

Serviciul de Informații și Securitate a identificat prezența pe teritoriul Republicii Moldova a doi cetățeni străini, conectați la anumite centre subversive din afara țării.

Cei doi cetățeni străini intraseră în țară ca turiști și erau ”coordonați din umbră de către un grup de persoane afiliat unei rețele conspirative de experți în tehnologii politice și inginerie socială de peste hotare”, se arată în comunicatul SIS.

Cei doi ”turiști” erau antrenați în activități de culegere de date și informații pentru punerea în aplicare a unui plan de destabilizare a situației interne din țară.

În perioada aflării pe teritoriul național al Republicii Moldova, cetățenii străini au inițiat un complex de acțiuni informativ-subversive de cercetare a diferitor locații în preajma unor sedii guvernamentale și obiective de infrastructură critică. De asemenea, aceștia au participat activ la monitorizarea și documentarea proceselor-social politice din țară și a acțiunilor de protest organizate în capitală de către anumite forțe politice.

 

Situația din R. Moldova, mai gravă ca oricând

 

Situația de securitate din Republica Moldova s-a deteriorat grav de la începutul invaziei ruse în Ucraina.  

Maia Sandu a ales să facă publice informațiile recepționate, care avertizau despre încercările Moscovei de a schimba guvernul de la Chișinău.

Astăzi, compania aeriană ungară Wizz Air a anunțat că își suspendă toate cursele din și spre Chișinău începând cu 14 martie.

Wizz Air a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor. (...)

Ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”, se arată într-un anunț al companiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel