SUA ar putea ridica un sistem Aegis Ashore în Guam. Congresului i se solicită 27 de miliarde de dolari pentru a apăra regiunea de China

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Oficialii militari americani au solicitat Congresului arme noi, baze militare și o colaborare mai strânsă cu aliații din Indo-Pacific pentru descurajarea Chinei.

Într-un raport al Comandamentului Indo-Pacific al SUA transmis luni Congresului că solicită cheltuieli suplimentare de aproximativ 27 miliarde dolari între 2022 și 2027; cu 4,6 miliarde de dolari doar pentru anul fiscal 2022, transmite Defense News.

Raportul elaborat de șeful INDOPACOM, amiralul Philip Davidson solicită noi rachete și sisteme de apărare antiaeriană, sisteme radar, baze, centre de partajare a informațiilor, depozite de aprovizionare și zone de testare în toată regiunea pentru exerciții cu aliați și parteneri.

INDOPACOM și-a reînnoit solicitarea ca SUA să construiască o capacitate de apărare antiaeriană 360 de grade în valoare de 1,6 miliarde de dolari, persistentă și integrată în Guam. Aceasta ar urma să fie deservită de un sistem radar de înaltă frecvență de 200 de milioane de dolari în Pulau și mai multe radare spațiale în valoare de 2,3 miliarde de dolari.

Suma de 3,3 miliarde de dolari este propusă pentru rachetele sol-sol, cu rază de acțiune mai mare de 500 de kilometri, pentru a alcătui ”rețele de atac de precizie de-a lungul lanțului First Island”.

Davidson a precizat că prioritatea sa este stabilirea unui sistem Aegis Ashore pe Guam până în 2026, care ar ajuta la protejarea cetățenilor și forțelor americane de acolo.

Bateria Terminal High Altitude Area Defense din Guam este menită să protejeze împotriva rachetelor nord-coreene, deși se spune că radarul său unic AN/TPY-2 este vulnerabil și nu poate asigura o acoperire de 360 ​​de grade.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel