Coliziune USS Fitzgerald, vas containere. Marina SUA vs. ofițerii Marinei

Victor Ionescu |
Data publicării:

Audierea ofițerilor de pe nava USS Fitzgerald, care a intrat în coliziune cu un vas de containere, în apropiere de Japonia, nu a adus concluzii clare privind cauzele accidentului. La audierile preliminare, procurorul Marinei SUA acuză o serie de erori în cazul manevrelor efectuate în apele aglomerate ale coastei Japoniei, iar avocatul ofițerilor spune că aparatura navei era defectă.

Coliziunea navei USS Fitzgerald cu ACX Crystal, un vas care transporta containere în largul coastelor Japoniei, a făcut victime și a produs mari pagube materiale. Șapte marinari au murit în urma accidentului din 17 iunie 2017. Accidentul s-a produs la circa 70 de mile de Tokyo.

Procurorul Marinei SUA i-a acuzat pe Lt. Irian Woodley și pe Lt. Natalie Combs, că nu au utilizat toate facilitățile tehnice disponibile și nu au comunicat cu comanda navei, pentru evitarea coliziunii. Astfel, la o eroare tehnică s-a adăugat eroarea umană, odată ce ofițerii de cart nu au încercat să repare defecțiunea și nici nu au anunțat problema.

"Imaginați-vă nava Crystal, de 29.000 tdw, apărând brusc pe ecranul radar," a spus procurorul militar judecătorului care va decide dacă acest caz va fi înaintat Curții Marțiale. "Nu a fost o comunicare greșită, a lipsit orice comunicare", a adăugat procurorul, potrivit Military.com.

Apărarea susține că ofițerii acuzați sunt buni profesioniști, dar aparatura nu a funcționat. Atât sistemul radar, cât și Sistemul de Avertizare Automată erau într-o stare de uzură avansată, astfel încât multe nave din jurul USS Fitzgerald nu apăreau pe ecrane.  Problema era una sistemică, iar nava ar fi trebuit retrasă din serviciu până la efectuarea reparațiilor, a spus avocatul apărării.  Vina este a Marinei, nu a unui ofițer sau a unui comandant, a adăugat acesta.

Dacă acest caz va ajunge în fața Curții Marțiale, ofițerii vor fi acuzați de omor din neglijență  și daune materiale produse din neglijență. O decizie va fi luată în următoarele două săptămâni. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel