Colecţia de trofee a armatei ucrainene: Peste 900 de unităţi de tehnică militară - tancuri şi vehicule blindate rusești - au fost capturate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul militar rusesc, parte a sistemului de comandă și control complet automat Barnaul-T, capturat de militarii ucraineni. Sursa Foto: Facebook - Biroul de presă al Forțelor Armate ale Ucrainei.
Vehicul militar rusesc, parte a sistemului de comandă și control complet automat Barnaul-T, capturat de militarii ucraineni. Sursa Foto: Facebook - Biroul de presă al Forțelor Armate ale Ucrainei.

De la începutul declanşării agresiunii militare ruse, ucrainenii au capturat peste 160 de tancuri rusești de diferite tipuri, cel puţin asta susţin analişti militari independenţi de la Oryxspioenkop.com – care au creat o bază de date cu toată tehnica militară rusă capturată şi distrusă pe teritoriul Ucrainei. 

De la începutul agresiunii militare ruse, 24 februarie şi până astăzi, Forțele Armate Ucrainene au capturat 168 de tancuri, 263 de vehicule blindate de luptă, 73 de transportoare blindate, 89 de sisteme de artilerie, 18 sisteme de apărare aeriană, 210 camioane militare și alte 92 de vehicule de diferite tipuri, se precizează în cel mai recent raport al echipei de analişti militări ai publicaţiei Oryxspioenkop.com.

Trebuie precizat că analişti militări independenţi de la Oryxspioenkop.com au creat o bază de date cu toată tehnica militară rusă capturată şi distrusă pe teritoriul Ucrainei. Aceştia listează doar pierderile de echipamente pentru care sunt disponibile dovezi foto sau video, ceea ce înseamnă că numărul pierderilor înregistrate de armata pot fi mult mai mari.

În total, în Ucraina, armata rusă a pierdut 2409 de unităţi de tehnică militară (tancuri, transportoare blindate, sisteme de artilerie, sisteme antiaeriene etc), din care: distruse: 1216, avariate: 41, abandonate: 232, capturate: 919.

Într-o articol publicat săptămâna trecut, precizăm că, chiar din primele zile ale agresiunii militare, soldaţii ucraineni încearcă să trimită cât mai multe vehicule militare ruseşti capturate – trofee de război – către liniile de producţie şi asamblare ale industriei naţionale de apărare, iar după eventuale reparații rapide, acestea să fie oferite unităţilor militare ucrainene pentru a le folosi în luptă.

După cum precizează publicaţia Defence Blog cu referire la baza de date a Oryxspioenkop.com, armata ucraineană a capturat, de asemenea, vehicule de luptă rusești rare, inclusiv sisteme de artilerie 2S34 Hosta - o versiune modernizată 2S1 Gvosdika, un tanc T-80UM2 care a fost echipat cu un sistem de protecție activ, cele mai noi camioane militare grele Ural-63704-0011 Tornado-U, mai multe tipuri de transportoare, sisteme de apărare antiaeriană Pantsir-S1 și chiar radar de contra-baterie şi sisteme de război electronic.

Oficialii occidentali din domeniul apărării susţin că între 7.000 și 15.000 de militări ruşi şi-au pierdut viaţa în Ucraina, iar numărul celor răniții este de două ori mai mari decât numărul morților.

Publicaţia Defence Blog precizează că de la începerea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei mii de civili şi-au pierdut viaţa, în timp ce peste 3,7 milioane de ucraineni şi-au părăsit țara. Se estimează că 6,5 milioane de ucraineni au fost, de asemenea, strămutați pe întreg teritoriul Ucrainei, iar mai multe orașe ucrainene au fost complet distruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel