Coaliția condusă de Arabia Saudită a împiedicat un atac terorist în Marea Roșie a rebelilor Houthi, susținuți de Iran

Tudor Curtifan / 23 feb 2020 / 10:49

Forţele navale ale coaliţiei conduse de Arabia Saudită în conflictul din Yemen au anunţat duminică dejucarea unui atac terorist 'iminent' al rebelilor Houthi în Marea Roşie, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Coaliţia a distrus o ambarcaţiune fără echipaj, încărcată cu explozivi, lansată din provincia Hodeidah din vestul Yemenului, a declarat agenţiei saudite SPA un purtător de cuvânt, fără a identifica ţintele atacului.

Mişcarea Houthi, susţinută de Iran, nu a confirmat imediat.

Conflictul din Yemen, declanşat în 2015, este considerat tot mai mult ca un război prin interpuşi între Riyadh şi Teheran, respectiv între musulmanii sunniţi şi cei şiiţi. Yemenul se învecinează cu strâmtoarea Bab el-Mandeb, la ieşirea dinspre sud a Mării Roşii - una din cele mai importante rute pentru petrolierele care fac legătura între Orientul Mijlociu şi Europa.

Colonelul Turki al-Malki, purtătorul de cuvânt al coaliţiei conduse de saudiţi, a afirmat că atentatul dejucat ameninţa transportul maritim şi securitatea regională şi internaţională. Reuters reaminteşte că Arabia Saudiă a întrerupt timp de mai mult de o săptămână livrările de petrol prin Bab el-Mandeb în 2018, după ce Houthi au atacat două nave

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy