Proteste SUA. Focuri de armă în Capitoliu!

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliţia a ordonat miercuri evacuarea mai multor clădiri ale Congresului SUA, în timp ce susţinătorii lui Donald Trump au demonstrat împotriva certificării victoriei lui Joe Biden în faţa Capitolului, într-o atmosferă foarte tensionată, conform imaginilor transmise de la faţa locului, relatează AFP.

Update:

Joe Binden, președintele ales, într-o intervenție televizată a spus că Democrația se află sub presiune. Este un haos și dezordine. Fac apel la protestatari să se retragă și să lase democrația să meargă mai departe. Fac apel la președintele Trump să meargă la televiziunea națională și să pună capăt acestei insurecții. Este un moment negru pentru democrație. Trebuie să discutăm despre onoare, respect, toleranță, democrație. Aceasta este America. Democrația este fragilă. Ce spun copii noștri care văd aceste violențe la televizor? Ce exemplu le dăm lor? Uitați-vă ce se întâmplă la Capitoliu. Esența democrației este decența, onoarea, respectul față de lege. Dumnezeu să protejeze america! Dumnezeu să protejeze trupele noastre!

Update:

Conform informațiilor furnizate de mass-media americană mai mulți reprezentanți ai forțelor de ordine de la Capitoliu au fost răniți.

Update:

Conform CNN soldați ai Gărzii Naționale din Virginia se îndreaptă spre Washinton.

Update:

Donald Trump face apel la calm

"Vă rugăm să sprijiniți poliția din Capitoliu și forțele de ordine. Sunt cu adevărat de partea țării noastre. Stați liniștiți!"

Și fiul lui Trump, Donald Jr. cere protestatarilor să fie pașnici. "NOI suntem Partidul Legii și Ordinii"

"Cer ca toată lumea de la Capitolul SUA să rămână pașnici. Fără violență! Amintiți-vă, NOI suntem Partidul Legii și Ordinii - respectați Legea și marii noștri bărbați și femei din Albastru. Mulțumesc!"

UPDATE:

Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns miercuri în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată, şi s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu, care au transmis că au auzit focuri de armă, relatează EFE. 

Conform CNN o femeie ar fi fost împușcată în piept în fața clădirii Capitoliului. Conform aceleași surse femeia a fost transportată la spital în stare gravă. Informația nu a fost confirmată oficial. 

Congresul Statelor Unite ale Americii a suspendat miercuri de urgenţă o sesiune menită să certifice victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, măsură luată după intrarea manifestanţilor pro-Trump în incinta Capitoliului, relatează AFP, transmite Agerpres.

Preşedintele în exerciţiu, care refuză să-şi accepte înfrângerea, şi-a chemat susţinătorii să protesteze la Washington, în marja acestei sesiuni protocolare. După ce l-au ascultat, unii manifestanţi s-au îndreptat spre Congres şi poliţia a ordonat evacuarea mai multor clădiri.

Primarul din Washington a impus restricţii de circulaţie de la 18:00, potrivit unui comunicat.

 

Poliţia Capitolului a ordonat personalului Congresului să evacueze clădirea Cannon precum şi altele din jurul Capitolului, la scurt timp după încheierea unui discurs al preşedintelui în exerciţiu Donald Trump. Miliardarul republican le-a cerut susţinătorilor săi să meargă şi să protesteze împotriva certificării de către aleşii Congresului a victoriei adversarului său democrat, care avea loc în acelaşi timp în incinta Capitoliului.

''Tocmai mi-am evacuat biroul din Cannon din cauza unei ameninţări din apropiere. Acum, vedem manifestanţi care atacă poliţia de la Capitoliu'', a postat pe Twitter aleasa republicană în Camera Reprezentanţilor Nancy Mace.

 

Trump denunţă lipsa de curaj a vicepreşedintelui în exerciţiu Mike Pence

 

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a denunţat miercuri ceea ce el a apreciat a fi lipsa de curaj a vicepreşedintelui său Mike Pence, care a anunţat că nu se va opune certificării victoriei preşedintelui ales Joe Biden, informează AFP.

"Mike Pence nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă pentru a ne proteja ţara şi Constituţia", a scris Trump pe Twitter.

El le-a cerut totodată susţinătorilor săi să fie paşnici.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel