Ciucă spune că există sprijin politic: Pensiile militare nu sunt pensii speciale iar vârsta de pensionare nu crește

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Ministrul Nicolae Ciucă a dat asigurări că pensiile militare nu se vor modifica, precizând că există sprijin politic pentru ca pensiile militare să nu intre în categoria „pensiilor speciale”. Și, în contextul în care există zvonuri despre mărirea vârstei de pensionare, ministrul Ciucă spune că în niciun caz o asemenea măsură nu va fi aplicată militarilor.

Prezent în cadrul unei emisiuni de televiziune la postul Antena 3, ministrul Nicolae Ciucă a abordat și subiectul pensiilor militare, reiterând faptul că aceste pensii de serviciu nu sunt ceea ce societatea numește peiorativ „pensii speciale”. 

„De la Alexandru Ioan Cuza încoace militarii au beneficiat de pensie militară de stat. E o măsură compensatorie pentru tot ceea ce înseamnă privarea de anumite drepturi și libertăți democratice, pentru tot ceea ce înseamnă sacrificiul și disponibilitatea militarilor de a servi țara indiferent de condiții și de misiune, și, în acest sens, apreciez și sprijinul politic pentru ca pensiile militare să nu intre în categoria pensiilor speciale. Nu vorbesc doar despre pensiile militarilor din Ministerul Apărării Naționale, ci fac referire la pensiile tuturor celor ce fac parte din sistemul național de apărare și siguranță națională”, a precizat ministrul Ciucă.

În ceea ce privește mărirea vârstei de pensionare ministrul a respins ideea de creștere de vârstă a pensionarilor militari.

Să se gândească cineva, să facă un exercițiu de imaginație și să vadă undeva un batalion cu militari între 55 și 60 de ani. Noi nu avem numai funcții birocratice și administrative, sunt și din acelea, dar sunt puține. Armata se caracterizează prin dinamism, prin stare de operativitate, prin energie, prin forță”, a conchis ministrul Nicolae Ciucă.

De subliniat că tot în cursul zilei de ieri, premierul Florin Cîțu, întrebat dacă vârsta de pensionare trebuie corelată cu creşterea speranţei de viaţă, a răspuns: "Asta vom vedea atunci când vom face legea pensiilor. Nu discută nimeni de aşa ceva acum".

"Nu a fost luată nicio decizie. Sunt discuţii. Rolul acestor grupuri de lucru este exact acela de a avea discuţii. Sunt foarte multe discuţii într-un grup de lucru", a spun premierul Cîțu, la postul de televiziune B1 TV.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel