Ciucă a discutat cu premierul Indiei. România a primit mulțumiri pentru sprijinul acordat în contexul crizei din Ucraina

Anca Murgoci |
Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă, sursă foto: Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă, sursă foto: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a avut o convorbire telefonică cu omologul său indian, Narendra Modi, care a mulțumit României pentru sprijinul acordat celor peste 3.300 de cetățeni indieni evacuați din Ucraina.

 

"Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Indiei, Narendra Modi. Cele două părți au discutat cu precădere despre agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei.

Totodată, a fost abordată situația de securitate creată de criza umanitară care însoțește războiul pe scară largă al Rusiei împotriva vecinului său, stat suveran, membru al Organizației Națiunilor Unite.

Premierul  indian a mulțumit prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă, României și poporului român pentru sprijinul acordat celor peste 3300 de  cetățeni indieni care au trecut în siguranță granița româno-ucraineană după izbucnirea conflictului.

Acceptarea primirii în tranzit a studenților și cetățenilor indieni și acordarea rapidă a vizelor pentru a putea ajunge acasă au fost salutate de partea indiană, care a mulțumit pentru modul în care au fost tratați cetățenii săi, în linie cu excelentele relații româno-indiene. Pe această dimensiune, India a anunțat că dorește să participe la efortul de susținere a refugiaților ucraineni în țara noastră.", a anunțat Executivul, luni, 28 februarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel