Cisiordania. Jurnalist palestinian, eliberat

Bogdan Cotiga / 25 aug 2018 / 00:04

Un jurnalist palestinian arestat la sfârşitul lunii iulie de către armata israeliană în Cisiordania ocupată a fost eliberat, însă a primit interdicţia de a lucra timp de două luni, a anunţat vineri familia sa.

Alaa Rimawi, director al postului de televiziune Al-Quds (Ierusalim în arabă), a fost eliberat miercuri. El a fost arestat împreună cu trei jurnalişti ai acestui post de televiziune în timpul unor raiduri nocturne ale armatei israeliene la domiciliul lor din Cisiordania. Lui i s-a interzis de asemenea de către autorităţile israeliene să discute cu mass-media, a precizat soţia sa. Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu în legătură cu această eliberare. Ceilalţi trei jurnalişti au fost eliberaţi anterior.

Post TV, terorist

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a dispus la începutul lunii iulie ca acest post de televiziune să fie înscris pe lista Israelului privind 'organizaţii teroriste'. Armata a transmis că cei patru jurnalişti au fost 'suspectaţi de incitare la ură'. 'S-a dovedit că există legături între Hamas şi acest post', a cărui conducere îşi are sediul în Liban, a adăugat armata. Armata israeliană a desfăşurat o serie de operaţiuni împotriva unor media palestiniene pe care le acuză de incitare la violenţă, atrăgându-şi critici din partea apărătorilor libertăţii presei. Israelul şi Hamas, la putere în Fâşia Gaza, au purtat trei războaie începând din 2008 şi acum respectă un armistiţiu tensionat după conflictul armat din 2014.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy