Cisiordania: Israelian înjunghiat de un palestinian în colonii. Atacatorul, ”neutralizat”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Un israelian a fost înjunghiat mortal, duminică, lângă blocul de colonii israeliene din Goush Etzion în Cisiordania, de către un palestinian care a fost apoi "neutralizat", a anunţat armata israeliană, informează AFP.

Autorul atacului l-a înjunghiat pe israelian la intrarea într-un centru comercial situat la intersecţia din Goush Etzion, în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel de 50 de ani. Un alt civil israelian care se afla la faţa locului l-a "neutralizat pe terorist", a raportat armata, fără a preciza dacă acesta a fost ucis sau rănit.

Iniţial, purtătoarea de cuvânt a spitalului Shaare Tzedek din Ierusalim a declarat că un israelian rănit a fost internat la terapie intensivă şi se află "în stare critică", pentru ca apoi spitalul să anunţe într-un comunicat decesul bărbatului.

Numeroase atacuri au avut loc de la sfârşitul lui 2015 în acelaşi sector, la sud de Ierusalim, între Bethleem şi Hebron, în Cisiordania ocupată. Cel mai recent atac cu cuţit, înaintea celui de duminică, a avut loc în 3 septembrie. Un palestinian a fost ucis când a încercat să atace soldaţi israelieni postaţi lângă colonia Kyriat Arba în sudul Cisiordaniei, lângă Hebron.

Coloniile sunt implantaţii civile israeliene în teritoriile palestiniene ocupate. Ele sunt considerate ilegale din punctul de vedere al legislaţiei internaţionale.

Atacurile cu cuţit împotriva israelienilor au fost întreprinse în ultimii ani de către palestinieni calificaţi de autorităţile israeliene drept "lupi singuratici".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel